Braunijs jeb šokolādes kūka ir daudzu cilvēku iecienīts saldais ēdiens, taču ne vienmēr tos izdodas pagatavot perfekti. Izdevums “Express” atklāj, kādas sastāvdaļas uzlabos šo saldēdienu, lai tas vienmēr izdotos nevainojami.
Itāļu zemnieciskā virtuve ir vienkārša dāvana pasaulei, un, lai gan mājās gatavoti makaroni joprojām ir tikai ola un milti, reibinošo formu klāsts tos var pārvērst par piemērotu gan kā pildījumu, gan kā elementu, kas piešķir sātīgam ēdienam spēku.
Kraukšķīgie un ar garšvielām bagātie kartupeļu čipsi ir daudzu vājība, taču nevienam nav noslēpums, ka tie pavisam noteikti nav veselīgi. Bet ja nu tie varētu tādi būt? “The Guardian” uztura speciālisti piedāvā mājās pagatavot čipsus, paraugoties uz tiem jaunā gaismā.
Vēsā dienā nekas līdzinās siltai, sātīgai zupai vai sautējumam. Lai gan mājās gatavoti buljoni ir ideāli piemēroti, tie ne vienmēr ir mājas pavāram, kuram ir maz laika — ne visiem saldētavā ir maisiņš pilns ar dārzeņu atliekām, lai pagatavotu buljonu.
Cukurs ir svarīgs ne tikai tā salduma, bet arī tekstūras un krāsas dēļ. Vai, gatavojot desertus, to iespējams ar kaut ko aizstāt? Atbildi meklē Bendžamina Ebuehi no “The Guardian”.
Medus ir pazīstams ar savu zeltaino nokrāsu un plūstošu tekstūru, kā dēļ to nereti dēvē par škidro zeltu, taču tā labās īpašības ātri izzūd, produktam kristalizējoties, ja to nepareizi uzglabā. Par to, kur vislabāk uzglabāt šo dabīgi saldo produktu, lai tas nepārvērstos cukura kristālos, raksta “Express”.
Ko tik cilvēce nav iemācījusies darīt ar parastu vistas olu? Vāra, cep un ēd jēlas. Un ir vēl daudz vairāk tā izmantošanas variantu. Tomēr ceptas olas galu galā ir vienas no pasaulē izplatītākajām klasiskajām brokastīm.
Lai gan maize bieži tiek uzskatīta par neveselīgu ogļhidrātu un tauku avotu, daudzās valstīs tā joprojām ir galvenais pārtikas produkts, turklāt maizes uzturvērtība var atšķirties atkarībā no maizes veida, raksta “Very Well Health”.
Cēzara salāti ir kulinārijas klasika, ko daudzi iemīļojuši unikālās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ. Šī recepte palīdzēs mājās sagatavot leģendāro ēdienu, kas ir tikpat labs kā restorāna versija.
Zinātnieki no Hārvardas universitātes ir noskaidrojuši, kā tumšā šokolāde patiesībā ietekmē veselību, un atklājuši negaidītas labvēlīgas īpašības. Salīdzinoši pētījumi tika veikti ar dažādu veidu šokolādi, kas izgatavota no kakao pupiņām (tumšā, baltā, piena šokolāde).
Žāvētas plūmes ir garšīgs un veselīgs produkts, taču ne visiem patīk to garša - iespējams, tas ir tāpēc, ka tās ne vienmēr tiek pareizi gatavotas un pasniegtas. Izdevums “Martha Stewart” nosauca vairākus veidus, kā baudīt šo žāvēto augli.
Vienkāršie un ātri pagatavojamie salāti būs lielisks papildinājums jebkurām pusdienām vai vakariņām. Saldo burkānu, pikantā ķiploku un sāļā siera kombinācija kopā ar maigu majonēzi rada harmonisku garšu.
Ziemeļkarolīnas universitātes zinātnieki ir atklājuši, ka kombučas tējā atrodamajiem mikrobiem ir līdzīga iedarbība kā badošanās laikā. Viņu pētījumi publicēti žurnālā “PLOS Genetics”.
Ēdienam nav nepieciešamas nekādas papildu sastāvdaļas un tas ir ideāli piemērots ātrai uzkodai. Zivju sviestmaize uz melnās vai baltmaizes ir minimālistiska, tomēr neticami garšīga uzkoda, ko var pagatavot dažu minūšu laikā. Izmantojot tikai divas sastāvdaļas – zivi un rupjo maizi, iegūst sātīgu ēdienu, kas lieliski der gan brokastīm, gan vieglai uzkodai.
Kāds interneta lietotājs no Ķīnas dalījās ar vienkāršiem veidiem, kā sabojāt pelmeņus - viņš norādījis uz galvenajām kļūdām, ko cilvēki pieļauj, gatavojot Ķīnā senu un iemīļotu ēdienu, vēsta “InoSMI”.
Šīs zupas ir ļoti sātīgas un sildošas aukstā laikā. Bet cik tās ir labvēlīgas veselībai un gremošanai? Tradicionālās ziemas zupas bieži var nogādāt slimnīcā, un lūk, kāpēc. Zupas ir virtuves vizītkarte, taču īpaši iecienītas tās ir aukstajā sezonā. Zupas ir sātīgas, sildošas un ziemas maltītei piešķir mājīguma sajūtu.
Izrādās, ka šo uzdevumu ir pilnīgi iespējams paveikt, nenobirdinot nevienu asaru, raksta “wday”.
Griezt sīpolus nav īpaši patīkami, jo daudziem šī darba veikšanas laikā asaro acis. Eksperti ir atklājuši vairākus “life hacks” jeb paņēmienus, kas palīdzēs jums sagriezt sīpolus bez raudāšanas.
Sīpolu gredzeni ir klasiska uzkoda, kas var uzlabot jebkuru maltīti un kļūt par iecienītu cienastu ballītēs vai ģimenes pasākumos. Pagatavojiet tos mājās, izmantojot mūsu vienkāršo recepti.
Cepti āboli ar biezpienu ir ne tikai vienkāršs, bet arī neticami garšīgs ēdiens, kas būs lielisks deserts vai uzkoda jebkurā diennakts laikā. Šie aromātiskie āboli, pildīti ar maigu biezpienu un piedevām, sniegs saldu baudījumu bez liekām kalorijām.
Ziemas vakarā gribas palikt mājās, ieslēgt iecienīto filmu un palutināt sevi ar desertu. Apelsīnu trifelēs citrusaugļu svaigums lieliski papildina tumšo šokolādi.
Žēl, ja pēc pāris dienām tomāti, burkāni vai zaļumi sabojājas. Dažkārt nākas izmest ļoti dārgus produktus. Tomēr, ja seko ekspertu ieteikumiem, dārzeņi un augļi saglabāsies svaigi ilgu laiku.