Dzīvojam skaisti

30.mai
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
30.mai
Līdz 9. jūnijam sabiedrība aicināta balsot par saviem iecienītākajiem produktiem aptaujā “Gada augu produkts 2023” un iepazīties ar aizvadītā gada vegāniskās pārtikas jaunumiem Latvijā, stāsta "Augi & Draugi" programmas vadītāja Lilita Kenta.
29.mai
Rabarberi daudziem joprojām ir noslēpums, un tas ir pamatota iemesla dēļ. Šis dārzenis ir unikāls savu īpašību dēļ. Rabarbers ir daudzgadīgs griķu dzimtas augs.
28.mai
Turiet to noslēgtu vienu mēnesi, lai varētu attīstīties garšas, un pēc tam pasniedziet ar sieru, pastēti, aukstajiem ēdieniem, sviestmaizēm.
27.mai
Šis krēmīgais deserts apvieno zemenes, putu krējumu, kliņģerīšu kraukšķus – īsts atvēsinošs vasaras vakaru gardums.
27.mai
No mērcēšanas etiķī līdz cepamās sodas izsmidzināšanai, lai iegūtu mazgāšanas līdzekli; lūk, kas faktiski nedarbojas. Bet vai ir kāds veids, kā mazgāt zemenes, kas patiesībā darbojas?
26.mai
Pagatavojiet minestrone zupu ar lielu daudzumu dārzeņu un makaronu. Šīs vienkāršā, taču daudzpusīgā recepte ir lieliski piemērota vieglām pusdienām vai sātīgām vakariņām.
26.mai
Indijas riekstus bieži dēvē par riekstiem, bet botāniski tie tiek klasificēti kā sēklas, jo tie nāk no Indijas riekstu augļiem (ko sauc arī par kauleņiem). Kauleņi ir augļi, kas ir gaļīgi no ārpuses, bet satur čaumalu ar sēklu iekšpusē. Indijas augi pieder augu grupai, kas pazīstama kā anakardija, kurā ietilpst mango, etiķkoks un efeja, raksta bbcgoodfood.com.
26.mai
Šīs vienkāršās pusdienas ar zemu ogļhidrātu saturu ir ar dzelzi bagātiem dārzeņiem, kraukšķīgiem Indijas riekstiem un vistas gaļu. Pasniedziet ar iecienītākajiem tvaicētiem zaļumiem un koriandru.
25.mai
Redīsi ir vieni no visvairāk vasarā sētajiem augiem, un tie ir lieliski piemēroti audzēšanai kopā ar bērniem. Tie aug ātri un ir gatavi četras nedēļas pēc sēšanas. Raža noteikti jānovāc, tiklīdz redīsi ir pietiekami lieli, lai tos varētu ēst, jo tie ātri kļūst kokaini un nebaudāmi.
24.mai
Māksliniece Gundega Rancāne ir arī Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas direktore. Savā Facebook kontā viņa bieži publicē neordināru ēdienu receptes.
24.mai
Kā saasnojušie ķiploki atšķiras no parastajiem ķiplokiem un kā uzglabāt ķiplokus, lai samazinātu dīgšanas risku.
23.mai
Astrologi ir izvēlējušies katrai zodiaka zīmei piemērotāko vīna veidu. Oranžais vīns, Chardonnay, baltais un sarkanais maisījums, kāds vīns piestāv tavai zodiaka zīmei, vaicā unian.com.
23.mai
Šie zemeņu panzanellas (sakaltusi un pēc tam izmērcēta maize) salāti, kas vienmēr ir patīkami un nekad nepieviļ.
22.mai
Šī ātri pagatavojamā un garšīgā biezzupa dos enerģiju un siltumu visai dienai. Pasniedziet ar kūpinātu bekonu piesūcinātu biezzupu, kur izmantota vistas gaļa, savvaļas rīsu maisījums un grauzdēta sarkanā paprika. Pasniedziet vakariņās ar grauzdētas bagetes gabaliņiem mērcēšanai.
21.mai
Sagatavojiet šo ātro desu, kabaču un rīsu ēdienu tikai 20 minūtēs. Aromāts, garša un bauda - tas ir ideāli piemērots, ja vēlaties kaut ko ātru un vienkāršu.
19.mai
Kivi, kas ir bagāti ar serotonīnu, var palīdzēt ātrāk aizmigt un ilgāk gulēt. Viens no skaistākajiem un gardākajiem augļiem, kivi ir gan bērnu, gan pieaugušo iecienīti.
17.mai
Ēdienkarte var būtiski ietekmēt ilgmūžību. Mēs visi vēlētos nodzīvot līdz 100 gadiem ar labu veselību, taču izdomāt, kā to sasniegt, var būt grūti.
17.mai
Kā atdalīt visas granātābola sēklas, kā sarīvēt pusmīkstos sierus un atdzīvināt novītušus dārzeņus. Lasiet padomus, lai darbi virtuvē būtu vienkārši un ātri.
16.mai
Augu valsts alternatīvas dzīvnieku produktiem Latvijā kļūst aizvien pieprasītākas, un to piedāvājums – plašāks, tādēļ jau trešo gadu tiks noskaidroti sabiedrības iecienītākie jaunie augu produkti.
16.mai
Izmantojiet sezonas augļus un mandeļu pārklājumu, lai izceptu šo gardo rabarberu un apelsīnu kūku.
15.mai
Sarakstā ir gurķi un brokoļi, bet kopumā nosaukti 12 dārzeņi ar zemu cukura saturu.