Trīs gardas receptes no Lieldienu olām

© Māra

Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.

“Pēc Lieldienām vārīto olu bieži vien ir vairāk, nekā ikdienā nepieciešams, un nereti rodas jautājums - ko ar tām iesākt? Manuprāt, tas ir lielisks brīdis, lai izmēģinātu ko jaunu un gardu, jo no pavisam ikdienišķiem produktiem, kas jau ir mājās, var radīt ko interesantu.

Foto: publicitātes

Visas trīs receptes ir viegli pielāgojamas, to pagatavošana neaizņems daudz laika un sastāv no pāris vienkāršiem soļiem un neprasa kaudzi netīru trauku - tieši tas, kas vajadzīgs pēc svētkiem. Aicinu pagatavot šīs receptes no ārpus sprostiem dētām olām ne tikai tagad pēc Lieldienām, bet arī iekļaut tās ikdienā,” stāsta ēdienu blogere Juška Padruška.

Olu-surimi bulciņas

Sastāvdaļas:

3 gb vārītas ārpus sprostiem dētas vistu olas

1 gb ola

250 g surimi nūjiņas

3-4 ēdamkarotes majonēze

400 g kārtainās mīklas plāksnes

buntīte dilles

Pagatavošana

1. Vārītās olas sarīvē, surimi nūjiņas un dilles sagriež mazos gabaliņos un visu liek bļodā;

2. Pievieno majonēzi un, pēc vēlēšanās, sāli un piparus;

3. Kārtaino mīklu pārloka uz pusēm, lai izveidotos kvadrāts;

4. Katrā kvadrātā liek vienu ēdamkaroti pildījuma un rūpīgi aizloka, veidojot trijstūri;

5. Apziež virsu ar sakultu olu un cep 30 minūtes 190°C temperatūrā, bez ventilatora.

Foto: publicitātes

Olu salātu lavašs

Sastāvdaļas:

4 vārītas ārpus sprostiem dētas vistu olas

buntīte loku

3-4 ēdamkarotes majonēze

1 lavaša plāksne

sāls/pipari pēc garšas

Pagatavošana

1. Olas un lociņus smalki sagriež, pievieno majonēzi un, pēc garšas, sāli un piparus.

2. Pildījumu izklāj uz lavaša.

3. Lavašu sarullē, cieši ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz dažām stundām, lai pildījums savilktos (ideāli, ja atstāj uz nakti).

4. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Pildītas olas

Sastāvdaļas:

3 vārītas ārpus sprostiem dētas vistu olas

3- 4 šķēles bekons

1/2 avokado

sāls/pipari pēc garšas

Pagatavošana

1. Olas pārgriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumu.

2. Dzeltenumu liek bļodā, pievieno sasmalcinātu avokado, sāli, piparus pēc garšas, nedaudz citrona sulas un visu rūpīgi samīca ar dakšiņu, līdz izveidojas viendabīga masa.

3. Pildījumu liek atpakaļ olu baltumos, izmantojot karoti vai konditorejas maisiņu.

4. Dekorē ar kraukšķīgiem bekona gabaliņiem.

Dzīvesstils

Ja esat diendusas cienītājs, bet dažkārt pamostaties, jūtoties vēl nogurušāks nekā pirms tās, jums varētu rasties jautājums, cik ilgai vajadzētu būt snaudai, lai tā sniegtu vēlamo efektu. Cik ilga ir perfekta diendusa - lūk, precīza atbilde kopā ar “Real Simple”!