Auzu pārslu reabilitācija. Kāpēc jādod otra iespēja auzu pārslām

© Foto: pixabay.com

Kāpēc katru dienu jāēd auzu pārslas? Auzu pārslas ir vispusīgas – gan putrā, gan banānu maizē. Tie veicina ne tikai uzturu, bet arī jūsu labsajūtu. Auzu pārslas no pirmā acu uzmetiena var šķist ne pārāk aizraujošas, jo tās ir diezgan bezgaršīgas un tāpēc neizraisa lielu entuziasmu.

Tomēr ir daudz labu iemeslu, lai dotu auzu pārslām otru iespēju, jo tas var ļoti pozitīvi ietekmēt visu ikdienas dzīvi, raksta Bunte. Tas mainās, ja katru dienu ēdat auzu pārslu.

1.Sāc ēst intuitīvi

Sākumā joprojām varat būt nedaudz nepieredzējis savas šķīvja priekšā. Ar ko tās jāēd? Augļi, rieksti, šokolāde vai kaut kas sāļš? Tas ir vienkārši: viss, kas garšo un kā patīk, ir atļauts.

Foto: pixabay.com

Saldajā variantā auzu pārslas labi garšo ar ogām, rīvētu ābolu un nedaudz kļavu sīrupa. Taču pārslas ir garšīgas arī sāļās - piemēram, ar biezpienu, tunci un tomātiem.

Kopumā jācenšas ēst intuitīvi, ideālā gadījumā sākot ar brokastīm. Tādā veidā apmierināt savu bada sajūtu, pirms tās pārvēršas pārēšanās.

2.Ilgāka sāta sajūta

Viena auzu pārslu porcija (apmēram 50 grami) satur 5 gramus olbaltumvielu, 5 gramus šķiedrvielu un ar tikai 170 kalorijām ir patiešām sātīga maltīte.

Vārot ar pienu vai ūdeni, tās uzbriest tālāk un tādējādi iegūstot lielāku apjomu. Apvienojumā ar dabīgu jogurtu un svaigiem augļiem tas kopā rada brokastis, kas ļaus būt paēdušam līdz pat pusdienām, nepārkāpjot kaloriju skaitu.

Foto: pixabay.com

3.Veido savu brokastu rituālu

Ja katru dienu brokastīs ēd auzu pārslas, tad drīz pamanīsit, cik ātri pieradīsit pie šīs ēdienreizes un ar nepacietību gaidīsiet vakara kulināro maltīti. Tas nodrošinās, ka neveselīgas uzkodas un saldie konditorejas izstrādājumi, turpmāk būs arvien retāki.

Ja no rīta steidzaties, nakts auzas, t.i., auzu pārslas, kas sagatavotas piemērotā traukā iepriekšējā vakarā, ir laba alternatīva veselīgām brokastīm pat tad, kad ir maz laika.

4.Ieguvumi veselībai

Foto: pixabay.com

Augstais šķiedrvielu saturs auzu pārslās stimulē gremošanu un tādējādi paātrina vielmaiņu - izmaiņas būs jau pēc dažām dienām. Siltas auzu pārslas īpaši attīra kuņģi, sasilda no iekšpuses un sniedz patīkamu sāta sajūtu.

Regulāri ēdot brokastis, ne tikai tiek aktivizēta gremošana, bet arī veidojas veselīgs ritms. Tas palīdz novērst vēdera uzpūšanos un aizcietējumus.

5.Sāc iemīlēt auzu pārslas

Auzu pārslu cepumi / Foto: pixabay.com

Auzu pārslu saldās bumbiņas / Foto: pixabay.com

Pīrāgs no auzu pārslām / Foto: pixabay.com

Ja mēnesi katru rītu iesāksiet dienu ar auzu pārslām, kruasāni, barankas un citi našķi laika gaitā zaudēs pievilcību, jo garšas ziņā šie klasiskie brokastu ēdieni nevar konkurēt ar daudzveidīgajām auzu pārslām.

Un ir tik daudz garšīgu lietu, ko atklāt, ko var pagatavot ar auzām: putras, banānu maizi, auzu cepumus un daudz ko citu. Kļūstot par auzu fanu, ar to nevar iegūt pietiekami daudz. Protams, tas nenozīmē, ka nedēļas nogalē nevarētu baudīt klasisku maltīti - galu galā sabalansētam uzturam ir jāpiedāvā pietiekami daudzveidīga.

Recepte

Nakts auzas ar sulīgu apelsīnu

Foto: pixabay.com

Sagatavojiet iepriekšējā vakarā, ļaujiet ievilkties nakti un izbaudiet no rīta. Auzas uz nakti ir ideālas brokastis visiem, kas vēlu ceļas.

SASTĀVDAĻAS:

3 ēdamkarotes auzu pārslu

0,5 banāns

150 g dabīgā jogurta

120 g zema tauku satura biezpiena

2 ēdamkarotes piena (3,5% tauku)

1 tējkarote medus

mazs apelsīns

PAGATAVOŠANA

Foto: pixabay.com

1.Ievietojiet auzu pārslas bļodā vai glāzē (apmēram 250 ml ietilpība).

2.Sagrieziet banānu šķēlēs un kārtojiet to pāri auzu pārslām.

3.Sajauc jogurtu, zema tauku satura biezpienu, pienu un medu un pārlej ar auzu pārslu un banānu maisījumu.

4.Pārklājiet trauku ar foliju un ievietojiet to ledusskapī uz nakti.

5.Nākamajā rītā apelsīnu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pārlej musli.

Dzīvesstils

Šķiet, ka dažas zīmes un tradīcijas ir izdomātas, lai taupītu mūsu spēkus un nervus - šī tautas gudrība uzskata, ka sievietei vienkārši ir nepieciešama atpūta no mājas darbiem, raksta “limon.postimees.ee”.

Svarīgākais