Kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem

© Foto: Pexels.com

Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.

Ja kāpostu novārījumā olas paturēsiet neilgu laiku, tās kļūs gaiši zilas. Ja ilgāk, tad zilā krāsā. Šīs olas izskatās lieliski, it īpaši, ja tuvumā novieto citas - sarkanā, zaļā un dzeltenā krāsā nokrāsotas - olas.

Foto: Pexels.com

Tas rada īpašu Lieldienu noskaņu. Īpaši patīkami ir tas, ka krāsviela ir pilnīgi dabiska, tāpēc šīs olas droši var ēst gan pieaugušie, gan bērni.

SASTĀVDAĻAS

Foto: Pexels.com

8 olas

1,5 kg sarkanie kāposti

1,5 ēd.k. 9% galda etiķis

2 ēd.k. rafinēta augu eļļa

PAGATAVOŠANA

1.darbība

Sagatavo visas sastāvdaļas. Sarkanos kāpostus nomizo, noņem ārējās lapas un rupji sakapā. Liek katliņā, pievieno ūdeni, līdz tas ir pilnībā pārklāts, un uzvāra. Vāra 30 minūtes uz nelielas uguns. Ļauj kāpostiem buljonā pilnībā atdzist.

Foto: Pexels.com

2.darbība

Nomazgā nebojātas olas (bez plaisām). Liek uz vidējas uguns un uzvāra ne ilgāk kā 10 minūtes.

3.darbība

Kāpostu buljonu izkāš bļodā vai katliņā. Pievieno etiķi un samaisa. Ieliek cieti vārītas olas. Turiet olas kāpostu buljonā 30 minūtes līdz 8 stundas (jo ilgāk, jo intensīvāka būs krāsa).

4.darbība

Izņemiet olas, kad tās ir izžuvušas, apsmērē ar rafinētu augu eļļu.

Starp citu

  • Ja olas krāsojat pirmo reizi, varētu rasties jautājums, kāpēc receptē ir iekļauts etiķis. Mēs atbildam! Etiķis padara čaumalas tekstūru irdenāku (protams, minimāli), ļauj krāsvielai labāk iekļūt, un līdz ar to krāsa uz olām šķiet gaišāka.

Foto: pixabay.com

  • Ja vēlaties uz olām iegūt skaistu rakstu, izvēlieties dažas pētersīļu lapas, piestipriniet tās pie olām, cieši aptiniet ar marli, nostipriniet un pēc tam iemērciet sarkano kāpostu buljonā. Lapas segtais laukums netiks krāsots.

Lasi arī: Kāpēc veikalos kasieri ieskatās olu kastītēs; tam ir iemesls

Dzīvesstils

Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.