Ķiploku smarža - brīnišķīga, kamēr gatavojam un baudām ēdienu, tomēr tā var sagādāt galvassāpes, kad cenšamies nomazgāt gatavošanas traukus, jo īpaši - koka dēlīšus. Smarža var saglabāties uz koka griešanas dēlīšiem, turklāt tos nedrīkst mazgāt trauku mazgājamā mašīnā. Kā cīnīties ar šo problēmu, raksta “express.co.uk”.
Ja kādreiz esat izmantojis koka griešanas dēli ķiploku vai sīpolu smalcināšanai, jūs pavisam noteikti zināt, cik grūti var būt atbrīvoties no smakas, jo īpaši tāpēc, ka koka dēlīti nevajadzētu likt trauku mazgājamā mašīnā.
Bet kā atbrīvoties no ēdiena gatavošanas radītajām smakām, ja arī pēc mazgāšanas ar ziepēm un ūdeni smaka nepazūd?
Lai pret to cīnītos, pirms skalošanas un pilnīgas nosusināšanas uz tā vajag ierīvēt citrona pusītes, iesaka šefpavārs Maikls, kuru viņa 1,2 miljoni “TikTok” sekotāju pazīst kā @stoveandgarden. Tas tam piešķirs “svaiguma smaržu”, viņš skaidro.
Viņš arī iesaka koka griešanas dēlīšus nekad neiegremdēt karstā ūdenī, jo tas var radīt plaisas uz dēļa, kas ir “ideāli piemērotas baktēriju augšanai”.
“Tas arī sabojā griešanas dēlīšu gludās virsmas, turklāt rada mikroplaisas, kurās vairojas baktērijas un smakas,” Maikls skaidro.
Tā vietā jums vajadzētu noslaucīt visu ēdienu ar papīra salveti un pēc tam mazgāt dēli ar rokām ar siltu ūdeni un ziepēm.
Savukārt, lai viegli nomizotu ķiploku, neatstājot uz pirkstiem tā aso smaržu, rupji saspiediet ķiploka galviņu ar dūri (vai glāzi) un ievietojiet to krūzē vai burkā ar vāku, un pēc tam labi sakratiet. Izberot ķiploku, ārējais slānis būs nomizots.