Jaunas nātres ir ļoti veselīgs zaļums, bagātas ar C, D vitamīnu un ir dzelzs avots. Piemēram, jaunās nātres satur četras reizes vairāk C vitamīna nekā citrons.
Tāpēc vajadzētu mēģināt pagatavot šo pavasara zupu — jūs vēlēsities to gatavot biežāk. Kā pagatavot nātru zupu, lai tā būtu veselīga organismam?
3 tases jauni nātru dzinumi
3 daiviņas ķiploku
1 gabaliņš kolrābja vai 100 g brokoļu
saišķis jauni ķiploku dzinumi
100 g zaļie zirnīši
1-2 ēdamkarotes olīveļļa
Sāls, malti melnie pipari un iecienītākās garšvielas — pēc gaumes.
Rūpīgi nomazgājiet nātres zem tekoša ūdens, pēc tam applaucējiet to ar verdošu ūdeni. Uzkarsējiet pannu un apcepiet sasmalcinātus jaunos ķiplokus eļļā. Pievienojiet sasmalcinātus kolrābjus (vai brokoļus) un vēl nedaudz apcepiet.
Pārlieciet dārzeņus katlā, pārlejiet ar verdošu ūdeni un pievienojiet sāli. Nākamais solis ir pievienot verdošajai zupai applaucētu nātri, sasmalcinātus jaunos ķiploku dīgstus un zirnīšus.
Vāriet zupu, līdz kolrābji kļūst pusmīksti. Izslēdziet uguni un sablendējiet zupu ar blenderi, līdz tā kļūst par biezeni. Ja vēlaties, lai zupa būtu sātīgāka, pievienojiet nedaudz krējuma vai kausētā siera.
Zupu var pasniegt ar grauzdiņiem.