Grauzdiņu pagatavošana pārvērš maizi par siltu, kraukšķīgu un sātīgu uzkodu. Neatkarīgi no tā, vai grauzdējat maizi klasiskajām sviestmaizēm vai vienkārši, lai uzlabotu savu pusdienu maizi, vienmēr ir vērts spert papildu soli.
Tostera izmantošana nav vienīgais veids, kā grauzdēt maizi — tāpēc, ja nav tostera, tas tiešām nav jāpērk. Patiesībā viss, kas nepieciešams, ir plīts, iesaka thetakeout.com.
Maizes grauzdēšana pannā uz plīts virsmas ir lielisks veids, kā kontrolēt vēlamo kraukšķīguma pakāpi, jo varat viegli uzraudzīt maizes cepšanas gaitu, jo visi zinām, ka ar tosteri ir ļoti smalka robeža starp zeltainu un piedegušu.
Turklāt, ja ir biezāks maizes gabals, kas, iespējams, neietilpst tosterī, plīts izmantošana ir ērta alternatīva. Maizes grauzdēšana uz plīts ir vienkārša - dažas minūtes no katras puses, līdz tā ir kraukšķīga atbilstoši vēlmēm.
Grauzdēšana uz plīts ir ideāli piemērota, ja vēlaties vienmērīgu kraukšķīguma kārtu, jo visa šķēle tieši pieskaras pannai. Ja vēlaties, lai katra maizes daļa būtu vienmērīgi apbrūnējusi, pat ja tā ir nevienmērīgi sagriezta, grauzdēšanas laikā varat uzlikt tai biezu vāku vai šķīvi.
Sausā grauzdēšana nodrošinās klasisko grauzdējuma garšu, lai gan pirms maizes ievietošanas pannā varat pievienot arī nedaudz sviesta, lai iegūtu bagātīgāku garšu un kraukšķīgāku apdari. Tas varētu būt tuvāk grilēšanai nekā grauzdēšanai, taču tas ir ideāls garšas pastiprinājums izsmalcinātākai sviestmaizei.
Ja ir biezāka maize, grauzdēšana uz plīts ļaus panākt kraukšķīgu ārējo kārtu, kamēr iekšpuse paliks mīksta. Neatkarīgi no tā, kuru opciju izmantojat, vienmēr atcerieties maizi apgriezt.
Gatavošana uz plīts virsmas var nebūt ideāla, ja pēc iespējas ātrāk jāpagatavo liela grauzdētas maizes porcija. Šajā gadījumā maizes grauzdēšana karstā gaisa fritētavā vai cepeškrāsnī ir lieliska alternatīva.
Un, ja ir aizņemts rīts, abas šīs metodes ir nedaudz ātrākas. Galu galā tas ir atkarīgs no, bet, ja vēlaties perfekti kraukšķīgu grauzdiņu, plīts izmantošana varētu būt piemērota metode.