Šis produkts var atbalstīt sirds un gremošanas veselību, vienlaikus palīdzot uzturēt atbilstošu muskuļu masu. Tas ir īpaši svarīgi cilvēkiem vecumā no 50 gadiem un vecākiem, ziņo Onet.
Šis produkts ir lieliska alternatīva treknai gaļai. Papildus vērtīgajām olbaltumvielām produkts satur daudz vitamīnu, minerālvielu un spēcīgu antioksidantu. Tas arī piešķir ēdieniem atšķirīgu garšu un lieliski iederas veselīgā uzturā.
Gados vecāku cilvēku ikdienas uzturā arvien lielāku nozīmi iegūst augu izcelsmes pārtikas produkti. Tie ir bagāti ar vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, un nerada lielu slodzi organismam.
Šajā kontekstā izceļas melnās pupiņas. To popularitāte katru gadu pieaug, lai gan tās joprojām pārāk bieži neparādās uz galda.
Ir vērts tām pievērst uzmanību, īpaši pēc 50 gadiem, jo tās ir bagātas ar dažādām ķermeņa sistēmām labvēlīgām sastāvdaļām. Tās ir pieejamas, lētas un ļoti viegli pagatavojamas.
Gados vecākiem cilvēkiem bieži vien ir rūpīgi jāuzrauga asinsspiediens un jārūpējas par sirds un asinsvadu sistēmu. Melnās pupiņas, kas ir bagātas ar kāliju un šķiedrvielām, var palīdzēt regulēt asinsspiedienu un vienlaikus pazemināt sliktā holesterīna līmeni. To ieteicams lietot aterosklerozes profilaksei.
Vēl viena svarīga priekšrocība ir produkta zemais glikēmiskais indekss, kas palīdz izvairīties no pēkšņām cukura līmeņa svārstībām asinīs. Tas padara melnās pupiņas par labu izvēli cilvēkiem ar insulīna rezistenci vai 2. tipa cukura diabētu, kas bieži sastopami gados vecākiem pieaugušajiem.
Vēl viena melno pupiņu priekšrocība ir augsts gan šķīstošo, gan nešķīstošo šķiedrvielu saturs. Pat pusglāzes vārītu pupiņu lietošana dienā var veicināt regulāru zarnu darbību un palīdzēt izvairīties no nepatīkamiem aizcietējumiem.
Nozīmīgs ir arī tādu elementu kā dzelzs un cinks saturs, kas pozitīvi ietekmē imūnsistēmu. Regulāra šī produkta lietošana var palīdzēt organismam cīnīties ar dažādām slimībām un samazināt nopietnāku slimību, piemēram, resnās zarnas vēža, attīstības risku.