Pankūkas ir ātri pagatavojamas un tām nav nepieciešamas gandrīz nekādas sastāvdaļas. Ja meklējat ko atšķirīgu, izmēģiniet pankūkas ar mango pildījumu.
Svaigi mango gabaliņi pūkainā putukrējumā, kas ietīti zeltainā pankūkā: šis gardais mango pildījums patiesībā ir populārs deserts vēlās brokastu tradīcijās un tā izcelsme ir Ķīnā, raksta Bunte.
Pankūkas kopā ar glāzi ledus kafijas ir arī lieliskas brokastis gardam un veselīgam dienas sākumam. Mango ne tikai garšo labi, bet satur arī E vitamīnu, kāliju, magniju un kalciju. Tie ir arī ar zemu skābes saturu un bagāti ar šķiedrvielām, kā arī veicina gremošanu un zarnu mikrofloru.
Vegāniskajai receptei būs nepieciešamas
SASTĀVDAĻAS
Mīklai
110 g miltu
2 ēdamkarotes pūdercukura
250 ml sojas piena
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
3-4 pilieni dzeltenas pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)
1 piliens rozā pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)
Pildījumam:
1 bundža kokosriekstu piena
1/2 tējkarotes vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
1 gatavs mango, sagriezts garos gabaliņos
PAGATAVOŠANA
Lielā bļodā izsijājiet miltus un pūdercukuru un pievienojiet sojas pienu un eļļu. Visu samaisiet viendabīgā un šķidrā mīklā. Ja nepieciešams, mīklu var pieliet nedaudz ūdens, ja tā kļūst pārāk bieza. Ja vēlaties, var pievienot arī pārtikas krāsvielu.
Uzkarsē nedaudz eļļas pannā, pievieno mīklu un apcep pankūkas apmēram minūti no katras puses. Noteikti izmantojiet mazāk mīklas un pagatavojiet pankūkas samērā plānas.
Nomazgā mango un nomizo, sagriež garākās strēmelēs.
Kokosriekstu krēmam kokosriekstu piens jāatdzesē ledusskapī vismaz 24 stundas. Pēc kārbas atvēršanas ar karoti izņemiet virspusē nosēdušos kokosriekstu eļļu.
Šķidro pienu apakšā var izmantot kaut kam citam, piemēram, bezlaktozes ledus kafijai. Ievietojiet kokosriekstu eļļu, vaniļas cukuru un sāli bļodā un dažas minūtes uz lielas jaudas sakuļ ar mikseri, līdz veidojas gaisīga krēma masa.
Visbeidzot, uz pankūkas uzliek dažus mango gabaliņus un pārklāj tos ar krējumu. Saloka pankūku vīstoklī un pasniedz uz pusēm pārgrieztu.
View this post on Instagram