Ir dažas lietas, ko darām instinktīvi, ne mirkli nedomājot. Sasmaržojat ēdienu pirms ēšanas, apšaubāt gļotainas tekstūras, ķeraties pie nomierinošiem ēdieniem, kad esat skumji, un tā tālāk.
Tas viss ir jauki, taču ir viena rutīna, ko, iespējams, vēlēsities pārtraukt, ja darāt to automātiski. Ja esat tāds, kurš perfekti pagatavotus makaronus noskalo zem auksta ūdens (jo tā vienmēr esat darījis), apstājieties, aicina thetakeout.com.
Skalošana noskalo cieti, kas dabiski pārklāj makaronus vārīšanās laikā, un šis ir brīdis, kad cieti saturoši makaroni patiesībā ir labi. Ja tos nenoskalo, tad šis vieglais pārklājums palīdz radīt dabisku saikni starp makaroniem un jebkuru mērci, ko pievienojat. Tas ir īpaši svarīgi makaroniem ar sieru, kur ēdiena tekstūra ir atkarīga no gluda, krēmīga pārklājuma.
Makaronu skalošana ar ūdeni apgrūtina siera mērces turēšanos un palielina iespējamību, ka tā atdalīsies vai nosēdīsies, nevis vienmērīgi aptvers katru nūdeli. Bez cietes, kas darbojas kā tilts starp mērci un makaroniem, viss ēdiens var šķist sadalīts, it kā siers un nūdeles atrastos blakus viens otram, nevis darbotos kopā.
Skalošanas posma izlaišana var atstāt makaronus nedaudz lipīgākus tūlīt pēc notecināšanas, bet tieši tā tam arī jābūt. Šajā gadījumā skalošana ir nopietna kļūda, kas var sabojāt makaronus ar sieru, jo mērce vienkārši sakrājas bļodas apakšā.
Ja cietes nomazgāšana nebūtu pietiekami slikta, tad makaronu skalošana tos arī atdzesē, un tas nav labi, ja nākamajā solī ir iesaistīts siers. Siera mērces (īpaši tās, kur ir sarīvēts siers vai piens) vienmērīgai sajaukšanai ir nepieciešams siltums. Auksti makaroni var pārāk ātri atdzist, izraisot mērces salipšanu vai atdalīšanos, pirms tai pat ir iespēja iegūt to īpaši krēmīgo konsistenci, ko ēdāji sagaida no labiem makaroniem ar sieru.
Daži cilvēki ir domājuši par makaronu skalošanu siltā vai karstā ūdenī, taču arī tas īsti nepalīdz. Runājot no pieredzes, tas atrisina temperatūras dilemmu, taču nūdeles joprojām ir slidenas, un siera mērce nepielips. Tāpēc nākamreiz, kad vārīsiet makaronus, pretojieties vēlmei tos noskalot. Nokāsiet tos, atstājiet nedaudz cieti, kas vajadzīga, lai pieliptu siera mērce.