Par laimi, ne visi sieri ir vienādi, un daudzi no tiem faktiski ir ieteicami svara zaudēšanai. Reģistrēta uztura speciāliste un personīgā trenere Terri Tateosian, rakstot EatThis, uzskaita septiņus sierus, kurus apsvērt, ja mēģināt zaudēt vēdera taukus un vēlaties uzturēt veselīgu dzīvesveidu.
Biezpiens
Šī ir veselīga, cukura līmenim asinīs draudzīga uzkoda, kas veido muskuļus, vienlaikus apmierinot tieksmi pēc sāta. "Tajā ir neticami daudz kazeīna olbaltumvielu, kas lēni sagremojas un stundām ilgi rada sāta sajūtu. Puse tases satur aptuveni 14 gramus olbaltumvielu tikai par 90 līdz 110 kalorijām atkarībā no tauku satura," saka Tateosian. Viņa iesaka izvēlēties šķirni ar zemu tauku saturu un to kombinēt ar ogām un čia sēklām.
Parmezāns
"Tas dabiski satur maz laktozes un 10 gramus olbaltumvielu uz unci (apmēram 30 gramus)," viņa skaidro. "Varat to izmantot kā piedevu omletēm, dārzeņiem vai salātiem, lai palielinātu olbaltumvielu uzņemšanu un sāta sajūtu. Jo paēdušāks jūtaties, jo mazāk cukura līmeņa asinīs svārstīsies un vēlāk neradīsies vēlme uzkost." "Tas satur neticami daudz kazeīna olbaltumvielu, kas lēni sagremojas un stundām ilgi uztur sāta sajūtu. Puse tases satur aptuveni 14 gramus olbaltumvielu tikai par 90 līdz 110 kalorijām atkarībā no tauku satura," saka Tateossiana. Viņa iesaka izvēlēties šķirni ar zemu tauku saturu un to kombinēt ar ogām un čia sēklām.
Mocarella
"Vidēji vājpiena mocarella satur aptuveni 7 gramus olbaltumvielu uz unci, kas atbilst aptuveni 70 līdz 80 kalorijām. Tā ir gudra izvēle, ja vēlaties justies paēdis, bet vienlaikus saglabāt slaidu ķermeni," skaidro dietoloģe.
Feta
Tateosjana saka, ka fetas siers "ir ar zemāku tauku saturu un bieži vien vieglāk sagremojams, īpaši sievietēm, kurām ir paaugstināta jutība pret govs pienu. Pievienojot nelielu porciju ēdieniem, tas piešķir garšas asumu, un unce satur aptuveni 4 līdz 5 gramus olbaltumvielu uz 70 līdz 80 kalorijām." Viņa iesaka to pievienot salātiem ar zaļumiem, olbaltumvielām un nedaudz olīveļļas, lai atbalstītu sāta sajūtu, hormonālo veselību un vielmaiņu.
Kazas siers
Kazas sierā ir mazāk laktozes, tāpēc tas ir viegli lietojams cilvēkiem, kuriem ir grūtības ēst sieru. "Viena unce satur 5 gramus olbaltumvielu un veselīgo tauku, kas palīdz regulēt bada hormonus, piemēram, leptīnu," saka Tateosjana.
Rikota
“Rikota ir lielisks sūkalu olbaltumvielu avots, kas atbalsta muskuļu atjaunošanos un tauku dedzināšanu,” saka Tateossiana. “Tā ir mīksta un viegli uzklājama, tāpēc to var lietot uz grauzdiņiem, smūtijos vai pat kā veselīgu desertu ar kanēli un kakao.” Viņa norāda, ka puse tases rikotas satur aptuveni 14 gramus olbaltumvielu un 170 kalorijas.
Šveices siers
Saskaņā ar Tateossianas teikto, “Šveices siers ir zema nātrija un augsta olbaltumvielu satura variants, kas ir lieliski piemērots sātīgu maltīšu pagatavošanai.” Viņa skaidro, ka viena šķēle satur aptuveni 8 gramus olbaltumvielu un mazāk ogļhidrātu nekā lielākā daļa sieru. Tā ir arī bagāta ar kalciju un B12 vitamīnu, kas atbalsta enerģijas ražošanu un ķermeņa sastāvu.