Jauns sākums mājām un dvēselei

© Foto: Pexels.com

Ja runājam par efektīvu un gudru mājas uzkopšanu, tad pirmais, kas nāk prātā, ir slavenā “pavasara tīrīšana”, taču ne tikai pavasaris ir īstais laiks, lai ieviestu kārtību mājās. Reizēm to ir vieglāk izdarāt tieši vasarā, lai arī kādam šķiet pretēji.

Tas tāpēc, ka kārotais atvaļinājums ir pienācis un tas visbiežāk ilgst divas nedēļas. Tāpat vasarā atvasēm nav skolas gaitu, pulciņu, mūzikas un mākslas skolas nodarbību un kas tik vēl ne, kur bieži iesaistīti arī vecāki, īpaši, lai nokļūtu no punkta A līdz B.

Foto: Pexels.com

Un tieši vasarā ir sajūta, ka diennaktī ir vairāk nekā 24 stundas, jo dienas gaisma ļauj tā justies vēl plkst. 22, tāpēc darbi bieži vien mēdz ritēt vieglāk un raitāk.

“Organizēta un tīra apkārtējā vide ir nozīmīga gan jūsu labsajūtai, gan dzīves kvalitātei kopumā,” raksta blac.media/health.

Tīras un sakoptas mājas pazīst ikviens, taču ikdienas straujajā ritmā tīrīšanas darbiem bieži vien neatliek laika. Tieši tāpēc aplūkosim dažus svarīgus padomus, kas palīdzēs ieviest pārmaiņas, lai nonāktu jauna sākuma stadijā. Vasara ir īstais laiks, kad to izdarīt.

Mājvietas tīrīšana ir vairāk nekā tikai mājas tīrīšana. Tā ir iespēja pieņemt pārmaiņas un izaugsmi gan tiešā, gan metaforiskā nozīmē.

Šis ikgadējais rituāls var palīdzēt izjaukt fizisko telpu, vienlaikus attīrot prātu un nosakot jaunus mērķus nākamajiem mēnešiem.

Izveidojiet plānu

Foto: Pexels.com

Iezīmējiet mājas jomas, kam vispirms jāpievērš uzmanība. Piešķiriet tām prioritāti, pamatojoties uz svarīgumu. Sāciet ar vietām, kas jums vairs ilgāk nevar gaidīt. Izvērtējiet vietu, kas ir pelnījusi tikt savesta kārtībā. Tāda, kas jau ilgāku laiku ir atstāta novārtā.

Mantu šķirošana, kas prasa kritisko domāšanu

Foto: Pexels.com

Šķirojiet savas mantas un izlemiet, ko paturēt, ziedot vai izmest. Neviens nav pelnījis un nevēlas dzīvot noliktavā. Esiet kritiski. Nekrājiet mantas krāšanas pēc. Atstājiet tās, ko ikdienā lietojiet.

Padziļināta tīrīšana

Kad jūs pēdējo reizi tīrījāt savu nopietni māju? Savediet kārtībās vietas, kurām netiek pievērsta regulāra uzmanība, piemēram, grīdlīstes, logi un dažādas ierīces. Esiet sīkumaini. Visticamāk, ka putekļu kārta un zirnekļu tīkli jau ir manāmi, kas nebūt nav laba zīme, tāpēc pēdējais laiks ķerties klāt.

Organizēšana

Foto: Pexels.com

Atrodiet vietu visam, ko pēc šķirošanas esat izvērtējuši paturēt, un izveidojiet savu sistēmu to uzturēšanai. Tikai tā būs pēc tam vieglāk neapaugt ar mantām un parūpēties par to tīrību, kā arī kārtību pavisam.

Atsvaidziniet interjeru

Atjauniniet savu māju ar jauniem aksesuāriem, mākslas darbiem vai veļu, lai iegūtu svaigu izskatu. Reizēm tas ir viss, kas ir nepieciešams. Turklāt arī šādi var sākt jaunu nodaļu dzīvē.

Sviniet izdarīto

Foto: Pexels.com

Novērtējiet savu smago un, iespējams, pat garo darbu, kā arī izbaudiet atjaunoto enerģiju un skaidrību, ko sniedz veiksmīga vasaras tīrīšana. Esiet lepni un gandarīti par padarīto.

Ievērojot šos praktiskos padomus, varat pārveidot savu māju un dzīvi. Jāsper tikai viens solis, bet būs nepieciešams laiks.

Un atceries, ka visefektīvāk būs tad, ja sāksi ar mājas tālāko stūri un virzīsies uz mājvietas izeju.

Metodes, kas palīdzēs iztīrīt traipus uz paklāja, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Zema pašcieņa liek cilvēkam sarauties: slinkot un nolaist galvu. Un tas, savukārt, noved pie spriedzes mugurkaula kakla daļā, kas izraisa veselības problēmas un galvassāpes.