Metodes, kas palīdzēs iztīrīt jebkuru traipu uz paklāja

© Foto: pixabay.com

Sadzīvē notiek nepatikšanas, piemēram, kaut kas izlīst uz grīdas. Ja ir koka grīda, tad to var diezgan viegli notīrīt. Bet kā ar paklāju? Tas ir cits stāsts, jo katram traipam ir nepieciešams atšķirīgs tīrīšanas process.

Kā notīrīt traipus uz paklāja, arī pastāvējušus, piemēram, mājdzīvnieku atstātos netīrumus un izlijušu vīnu, atbild apartmenttherapy.com.

Kā iztīrīt vispārējos traipus uz paklāju

Foto: pixabay.com

Noslaukiet traipu ar tīru drānu, lai absorbētu pēc iespējas vairāk šķidruma. Neberziet vietu, jo tas padara traipu vēl plašāku. Uzlejiet vietai nedaudz auksta ūdens, lai traips atšķaidītos, un pēc tam ūdeni noslauka.

  • Sajauciet pusi tases etiķa, dažus pilienus šķidro ziepju un vienu tasi silta ūdens.
  • Uzklājiet šo tīrīšanas šķīdumu uz traipa un pēc tam vēlreiz noslaukiet.
  • Noskalojiet vietu ar aukstu ūdeni un noslaukiet pēc iespējas vairāk šķidruma.
  • Ļaujiet paklājam nožūt.

Kā tīrīt mājdzīvnieku atstātos traipus?

Foto: pixabay.com

Mājdzīvniekiem dažreiz notiek nelaimes gadījumi. Lai notīrītu mājdzīvnieku traipus, piemēram, urīnu vai vemšanu, vispirms uzsūciet pēc iespējas vairāk šķidruma ar papīra dvieli vai mitru dvieli.

Var izmantot cepamo sodu, lai uzsūktu visu, ko nevarēja dabūt laukā. Pēc tam noskalojiet vietu ar vēsu ūdeni un to nosusiniet. Pēc tam izmantojiet fermentu tīrīšanas līdzekli, lai notīrītu traipu un smaka izzustu, un noslaukiet to ar tīru drānu. Ļaujiet visai zonai pilnībā nožūt.

Kā notīrīt šokolādes traipus?

Tīrot šokolādes plankumus, galvenais, kas jāatceras, ir tas, ka nedrīkst šokolādi ieberzēt paklājā. Tāpēc sāciet, maigi nokasot šokolādi un noņemot visus cietos gabaliņus.

Pēc tam noslaukiet vietu ar aukstu ūdeni, lai šokolāde nenokļūtu paklājā. Apsmidziniet netīro vietu ar trauku mazgāšanas līdzekļa un ūdens maisījumu un nosusiniet, līdz šokolāde izdalās. Pēc tam uzlej netīrajai vietai nedaudz auksta ūdens un nosusina.

Kā tīrīt vīna traipus?

Foto: depositphotos.com

Paņēmieni vīna izņemšanai no paklāja ir dažādi, sākot no cepamās sodas un sāls līdz ūdeņraža peroksīdam un veļas mazgāšanas līdzeklim. No katras metodes vislabākais ir tīrīšana ar sodu. Vispirms noslaukiet vietu, lai uzsūktu pēc iespējas vairāk vīna, pēc tam tieši uz tās vietas uzberiet sodu un vēlreiz to nosusiniet. Atkārtojiet šo procesu, līdz vieta ir tīra. Ja tas ir dziļš vīna traips, sajauciet ēdamkaroti trauku ziepju un nedaudz etiķa divās tasēs ūdens un pēc tam izmantojiet to, lai tīrītu traipa. Kad viss vīns ir iztīrīts, noskalojiet ar aukstu ūdeni un nosusiniet vietu.

Kā iztīrīt asins traipus?

Foto: pixabay.com

Dažas minūtes iemērciet asins traipus aukstā ūdenī, pēc tam noslaukiet pēc iespējas vairāk vietas. Pēc tam uzlejiet 3% ūdeņraža peroksīdu, ļaujiet tam nostāvēties un vēlreiz nosusiniet.

Noskalojiet vietu ar aukstu ūdeni un atkārtojiet procesu, līdz traips ir pazudis. Ļaujiet paklājam pilnībā nožūt.

Kā notīrīt kafijas traipus?

Foto: depositphotos.com

Neveiksmes ar kafiju ir diezgan viegli novērst, ja zina labāko metodi. Bet vispirms nosusiniet pēc iespējas vairāk šķidruma. Pēc tam sajauciet tīrīšanas šķīdumu no divām tasēm silta ūdens un ēdamkaroti trauku ziepēm (var pievienot arī ēdamkaroti etiķa, lai uzlabotu tīrīšanas jaudu.) Viegli iemasējiet šķīdumu un pēc tam vēlreiz noslaukiet traipu. Atkārtojiet šo procesu, līdz traips ir pazudis. Visbeidzot noskalojiet vietu ar vēsu ūdeni, noslaukiet šķidrumu un ļaujiet paklājam nožūt.

Kā pareizi tīrīt mobilo telefonu, lasiet šeit

Dzīvesstils

Šajā pasaulē ir divu veidu cilvēki: cilvēki, kuri no rīta priecājas dzirdēt putnu dziesmas, un cilvēki, kuri vaid un vēlas, lai putniem būtu skaņas izslēgšanas poga. Agrīnie putni, ko sauc arī par cīruļiem, ietilpst pirmajā kategorijā.