Rinkēviča inaugurācija. Ko vilkt mugurā, lai nekristu kaunā

© Publicitātes foto

Nākamā Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācija notiks 8. jūlijā (sestdien). Uz svētkiem, kas notiks Rīgas pilī, aicināti 1400 viesi. Ielūgumā norādītais apģērba kods ir smokings/garais vakartērps, kas patiesībā, vienkārši sakot, ir "black tie".

Un man patiešām būs interesanti, cik cilvēku no 1400 uzaicinātajiem atnāks ģērbušies atbilstoši dreskodam. Es domāju, ka ne visi. Mūsu valstī ir maz cilvēku, kas ievēro ģērbšanās kodeksu, un nav svarīgi, vai tā ir inaugurācija, pirmizrāde operā vai drauga dzimšanas diena.

Ģērbšanās kodeksa ievērošana nav simtprocentīgs pienākums, bet iztirzāsim šo tematu.

Publicitātes foto

Vakara dreskods galvenokārt nav par apģērbu. Dreskods ir par cieņu pret pasākuma vadītājiem, kuri pārdomāja visas svētku detaļas līdz mazākajam sīkumam. Tāpēc, ejot uz pasākumiem tērpušies neatbilstoši norādītajam dreskodam, jūs vienkārši izrādāt savu necieņu pasākuma vadītājiem, šajā gadījumā - prezidentam.

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Parasti ‘’black tie’’ apģērba kodu izmanto vakara pasākumos, kas sākas pēc 18.00. Edgara Rinkēviča inaugurāciju var saukt par izņēmumu, jo pasākums notiks no plkst. 16.00 līdz plkst.19.00.

Tātad, ko nozīmē ‘’black tie’’.

Vīriešiem jābūt ģērbtiem:

  • Smokings melnā vai tumši zilā krāsā. Esmu pārliecināta, ka daudzi nāks parastos uzvalkos, taču to var uzskatīt par rupju pārkāpumu.

Publicitātes foto

  • Melns tauriņš. Oficiālos pasākumos nekad nevelciet gatavus tauriņus ar aizdarēm, īpašiem gadījumiem ir piemēroti tikai sasienamie.

Publicitātes foto

  • Balts krekls zem tauriņa. Neaizmirstiet, ka zem tauriņa noteikti jāvelk krekls ar speciālu apkakli un aproču pogām.

Publicitātes foto

  • Apavi var būt tikai no ādas vai lakoti. Uz zābakiem nedrīkst būt perforācijas vai citi rotājumi.

Publicitātes foto

  • Ar svinīgiem apaviem valkā tikai garas melnas zeķes, kas izgatavotas no zīda vai vilnas.
  • Rokas pulksteņus pie smokingu nenēsā.
  • Parasti smokingam ir aiztaisīta tikai viena augšējā poga. Lielākā daļa smokingu ir vienrindu, taču ir pieņemams arī divrindu pogājuma smokings.
  • Black tie apģērba kods nepieļauj valkāt jostu pie biksēm. Bikšturi var būt, bet tiem nekad nevajadzētu būt redzamiem.
  • Var izvēlēties, ko vilkt zem smokinga - vesti vai platjostu.

Publicitātes foto

  • Vai nu vienu, vai otru, šos apģērba gabalus nedrīkst valkāt vienlaikus. Veste, kā likums, tiek nēsāta zem smokinga ar vienrindu pogājumu. Tam ir liela nozīme lakoniska džentlmeņa tēla veidošanā - veste nosedz jostasvietu un, iespējams, pavērušos kreklu. Black tie pieņem melnu vai sarkanbrūnu platjostu. Arī platjosta netiek nēsāta piesmokinga ar divrindu pogājumu.

Publicitātes foto

Sievietēm jābūt ģērbtām:

  • Maxi vai midi garuma kleitā (zem ceļgala). Garums virs ceļgaliem ir aizliegts.

Publicitātes foto

  • Juvelierizstrādājumi ir nepieciešami, tomēr atšķirībā no bezkompromisa White Tie (šis apģērba kods visbiežāk tiek izmantots, lai satiktos ar karalisko ģimeni), kas pieļauj tikai dārgas rotaslietas, izskatu varat papildināt ar premium klases rotām.

Publicitātes foto

  • Vienīgie apavi, kas atļauti saskaņā ar Black Tie apģērba kodu, ir slēgtas augstpapēžu kurpes.
  • Protams, ar vakarkleitu nevar valkāt klasiskās somas. Vienīgā iespēja ir clutch tipa soma. Ar šo aksesuāru jums jābūt īpaši uzmanīgam, jo ​​neatbilstošu somiņu ir daudz vairāk nekā atbilstošu. Šeit ir novecojušu modeļu piemērs.

Publicitātes foto

Un šeit ir dažas clutch tipa somiņas, kuras varu droši ieteikt.

Publicitātes foto

  • Ir svarīgi atcerēties, uz kurieni dodieties un kādam notikumam pasākums paredzēts, jo garas kleitas var būt pavisam dažādas. Tikšanās reizē ar prezidentu, protams, neieteiktu izvēlēties kleitas no daļēji caurspīdīgiem materiāliem, ar ļoti dziļu kakla izgriezumu, dziļu šķēlumu vai kleitu, kas bagātīgi izšūta ar fliteriem.

Publicitātes foto

  • Mana visnemīļākā dreskoda daļa ir zeķubikses. Tiek uzskatīts, ka pieņemšanā pie prezidenta sievietēm obligāti jāvelk plānas, caurspīdīgas zeķubikses vai zeķes, bet es esmu šausmīgs puscaurspīdīgu zeķubikšu pretinieks. Man šķiet, ka šī ir viena no briesmīgākajām lietām sievietes garderobē. Un, pat ja iegādāsieties visdārgākās un plānākās smilškrāsas zeķubikses, vienalga tās būs redzamas. Tāpēc labāk ieteiktu vilkt garāku kleitu, lai nebūtu jāvelk zeķubikses.
  • Un visbeidzot - mati un grims. Matiem ir jābūt savāktiem, vai arī elegantā frizūrā. Es zinu, ka daudziem joprojām patīk taisīt mājas uz galvas ideālas cirtas. Šādas frizūras ir novecojušas jau 15 gadus.
  • Nepārspīlējiet arī ar dekoratīvo kosmētiku. Dabīgs grims ir labākais risinājums šādam pasākumam.

Publicitātes foto

Svarīgākais