Lielākā daļa cilvēku ir pārliecināti, ka makaroni ir īsts ienaidnieks figūrai. Tomēr tas nepavisam tā nav! Ir tikai jāzina, kā tos pareizi ēst, tad šis populārais produkts kļūs par neatņemamu veselīga uztura sastāvdaļu, raksta “TCH”.
Kāpēc makaroni ne vienmēr ir kaitīgi
Makaroni nav tikai "tukšas kalorijas". Ja izvēlaties kvalitatīvu produktu un pareizi to pagatavojat, šāds ēdiens kļūs par spēcīgu veselīgu ogļhidrātu avotu, kas sniedz enerģiju un ilgstoši uztur sāta sajūtu. Tas jo īpaši attiecas uz makaroniem, kas gatavoti no cietajiem kviešiem. Tiem ir zemāks glikēmiskais indekss, vairāk šķiedrvielu, un tie neizraisa strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.
Kā pareizi ēst makaronus un nepieņemties svarā: pieci galvenie noteikumi
Izvēlieties makaronus, kas gatavoti no cietajiem kviešiem. Tie labāk uzsūcas, ilgāk sagremojas un neizraisa strauju cukura līmeņa lēcienu.
Kontrolējiet porciju. Uztura speciālisti iesaka vienlaikus apēst ne vairāk kā simt gramus makaronu. Ar to pietiks, lai piesātinātu organismu, bet nepārēstos.
Vāriet līdz "al dente". Tas ir, makaroniem jābūt teju nepietiekami pagatavotiem. Tas tiem piešķirs zemāku glikēmisko indeksu, kas ir daudz veselīgāk jūsu figūrai un vispārējai veselībai.
Pievienojiet dārzeņus, nevis mērci. Sviesta vai majonēzes mērču vietā labāk izmantot sautētus dārzeņus, olīveļļu, garšaugus un kaltētus tomātus. Šādas sastāvdaļas ir daudz garšīgākas un veselīgākas organismam.
Neēdiet uz nakti. Makaroni labāk sagremojas dienas pirmajā pusē vai pēc fiziskām aktivitātēm. Labāk tos neēst vakarā, jo tie var nogulsnēties organismā kā liekie kilogrami.