Padomi, kā pārvarēt bailes no lidošanas

© Foto: Pexels.com

Šodien, kad iespēju ir daudz, mūsu ikdiena nav iedomāja bez satiksmes – gan uz sauszemes, gan gaisā. Ceļojumi cits par citu krāšņāki un aizraujošāki, bet, lai nonāktu kārotajā galamērķī, visērtāk un bieži vien arī lētāk būs, ja izvēlēsieties lidmašīnu. Taču ir indivīdi, kam lidošana un  vairāku stundu pavadīšana gaisā, sagādā nevis prieku, bet gan mokas.

Bailes un histērijas lēkmes visbiežāk apciemo daudzus ceļotājus pirms lidojuma un pat lidojuma laikā. Kā no tā izvairīties, aplūkosim padomos, ko iesaka izmantot, lai tiktu pāri fobijai un lidojumu padarītu patīkamu.

“Konkrētas stratēģijas var padarīt jūsu lidojumu ar lidmašīnu tikai ērtāku un pārvaramu. Tā ir prakse, ko var atkārtot un atkārtot, jau pirmajā reizē manot uzlabojumus,” raksta healthline.com/health.

Saglabā miera stāvokli

Foto: Pexels.com

Vissvarīgākais ir noskaņoties jau pirms lidojuma. Terapeiti atzīst, ka prāts kontrolē cilvēku, tāpēc bieži vien tieši domas var būt mūsu lielākais ienaidnieks.

Domas par to, ka lidmašīna nokritīs un neviens neizdzīvos, nekur tālu neaizvedīs. Neviens nav pasargāts no apstākļiem un tā, kas varētu notikt, bet domāt negatīvas un maldinošas domas ir aizliegts. Turklāt mūsdienās aviācija ir augstā līmenī un tā ir droša.

Vai nebūtu patīkamāk, ja tā vietā jūs domātu: “Šis būs labākais lidojums mūžā, tas tik būs piedzīvojums, tieši gaisā man radīsies tik daudz vērtīgu ideju savam biznesam, iespējams, ka tūlīt pat ar kādu iepazīšos, jo dzīvē viss ir iespējams.”

Kontrolējiet savas emocijas un prātu. Mainiet savu domāšanu uz labu, jo domāšana ietekmē veselību.

Elpojiet

Kad iekāpsiet lidmašīnā, manīsiet stjuartus, kas ir blakus. Pilotus nav iespējams redzēt, bet lidojuma laikā dzirdēsiet viņa balsi, kas simbolizē par lidojuma gaitu. Arī tas liecina, ka viss ir kārtībā, ka viss ir droši. Ieelpa un izelpa. Ja nepalīdz vienreiz, tad atkārtojiet. Tālāk - obligāti piesprādzējieties.

Foto: Pexels.com

Lielisks veids, kas palīdzēs tikt galā ar bailēm ir sarunas ar citiem, ja lidojat kopā ar savējiem, tad tas ir risinājums. Ja lidojat viens, tad parūpējieties par laika zagļiem - grāmata, dators ar jaunākajām filmām, kas ļaus iedziļināties un pārvarēt bailes.

Arī mūzika austiņās var būt risinājums, kas palīdzēs tikt galā ar bailēm, jo domas būs pavisam citur. Koncentrējiet domas citur.

Vai alkohols un medikamenti lidojuma laikā ir risinājums?

Nomierinošie medikamenti un miega zāles nav risinājums. Pirms apsveriet ideju lietot medikamentus, obligāti konsultējieties ar ārstu. Uz savu galvu nedzeriet zāles, jo var gadīties, ka parādās blakus parādības.

Tāpat ir arī alkoholu. Pārmērīga lietošana lidostā un pēc tam lidmašīnā var izraisīt pretēju efektu. Var palikt slikti un varat arī atslēgties. Tāpēc sākumā apsveriet, kādas sekas var būt, ja izvēlēsieties par labu apreibinošām vielām.

Citi padomi lidojuma laikā

Foto: Pexels.com

Ikviens ir dzirdējis, ka lidojuma laikā, īpaši pacelšanās brīdī, aizkrīt ausis. Ko darīt, lai no tā izvairītos?

Izmēģiniet Valsalvas manevru. Valsalvas manevrs ir izelpas paņēmiens pret slēgtiem elpceļiem. Aizverot muti, aizbāžot degunu un mēģinot izelpot, jūs varat izlīdzināt spiedienu eistāhija caurulēs, palielinot spiedienu augšējos elpceļos.

Taču, lai izvairītos no negatīvām sekām, pirms tās izmēģināšanas apspriediet šo metodi ar veselības aprūpes speciālistu.

Žāvāties vai košļāt košļeni. Žāvāšanās un rīšana sarauj muskuļus, kas pievienoti jūsu eistāhija caurulēm, ļaujot tiem atvērties un iztukšot.

Lai gan jūs ne vienmēr varat piespiest žāvāties, jūs varat veicināt rīšanu, košļājot gumiju vai ēdot kādu cietu konfekti lidojuma laikā.

Ir indivīdi kam palīdz arī neliela malciņa dzeršana no ūdens pudeles lidojuma laikā.

Lidojumu ierobežojumi

Grūtniecības pirmajā un otrajā trimestrī ar komerciālo gaisa transportu iespējams ceļot bez ierobežojumiem.

Foto: Pexels.com

Ceļošanas ierobežojumi attiecas uz trešo trimestri. Tomēr arī grūtniecības sākumā ieteicams konsultēties ar ārstu pirms plānotā ceļojuma. Tas tāpēc, ka grūtniecēm pastāv palielināts trombu veidošanās risks.

Aizliegts lidot tiem pasažieriem, kas ir slimi, jo tie var inficēt citus.

Tāpat nedrīkst lidot tie, kas nesen pārcietuši dažādas operācijas, tas var būt riskanti. Īpaši plastiskās operācijas.

Nedrīkst lidot arī tie, kam nesen bijusi ausu operācija. Atlabšanas posms ir jāpavada mājās.

Vai meditācija palīdz samazināt taruksmi, lasiet šeit.

Dzīvesstils

Dārznieku iesācēju kļūda - mēs savārījām augam sakni. Ieraugam dārzniecībā skaistu augu, nopērkam, viss ar to ir kārībā un nesam mājā, noliekam pie fasādes vai tur, kur stādīsim. Un tūlīt jau vakarā iestādīsim, bet ko mēs darām?