Sākotnējā ēdiena versija bija sēņu, kartupeļu un teļa gaļas sautējums, kas garšoja ar bešamela mērci un sieru.
Laika gaitā recepte mainījās: teļa gaļa tika aizstāta ar cūkgaļu un liellopu gaļu, sēņu pievienošana arvien vairāk tika atstāta novārtā, un mērces vietā tika izmantots krējums vai skābs krējums, vēlāk arī majonēze. Gatavosim franču gaumē no teļa gaļas.
SASTĀVDAĻAS
1 kg teļa gaļa
2 sīpoli
300 gr sēnes
400 ml bešamela mērce
200 gr siers
GATAVOŠANA
Sīpolu sagriež ripiņās. Liek dziļas, ietaukotas cepamās formas apakšā. Sagrieziet gaļu apmēram 1 cm biezos steikos, pievienojiet nedaudz sāli un piparus. Novieto gabalus uz cepešpannas, pārkaisa ar sasmalcinātām sēnēm. Ielej iepriekš sagatavoto bešameļa mērci. Un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem.
Sieru sarīvē un pēc 40 minūtēm izņem cepešpannu un apkaisa gaļu ar sieru. Liek cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm.