Dzīvojam skaisti

2.apr 2023
Lieldienu galds nav iedomājams bez pashas jeb Lieldienu saldā siera. Maiga, gaisīga, pati kūst uz mēles…. Jā, tieši tāda ir šī pasha. Vienaldzīgo pavisam noteikti nebūs. Pagatavo vairāk, jo šis kārums no galda pazūd ātri.
1.apr 2023
Šis sacepums būs lieliski piemērots brokastīm, bet tas noteikti var kalpot arī kā ideja ātrām un sātīgām pusdienām vai vakariņām.
30.mar 2023
Noteikti šī ir mana mīļākā zupa, kaut arī zupas gatavoju salīdzinoši reti, bet šai konkurentu nav. Tā ir sildoša un sātīga un lutina ar savu bagātīgo garšu buķeti.
28.mar 2023
Mēs zinām, cik ļoti angļi kopj savas tradīcijas un lepojās ar tām. Cik reizes esam smējušies par Burkā kundzi un viņas centieniem baudīt pēcpusdienas tēju augstākajā sabiedrībā no smalka porcelāna.
18.mar 2023
Bērnībā mana ome mums vārīja cūku pupas, tas laikam notika vienu reizi gadā. Un tad mēs ar māsu kārtīgi tās saēdāmies turpat pie katla, metot pākstis atpakaļ. Tas ir tik šarmanti, ka Latvijā mēs daudzi esam uzauguši tur, kur pie mājas ir savs dārzs, lai cik gardas lietas mēs varam atrast Rīgas nakts tirgū, nekas nestāv klāt tikko norautam tomātam, pābērtam ar sāli.
11.mar 2023
Elegance, tradīcijas, meistarība, kvalitāte, mākslinieciskā vērtība - tas viss ir franču porcelāns, tā sauktais - “Baltais Zelts”. Es teiktu, ka vārdu salikums ”Limožas porcelāns” ir kas līdzīgs vārdu salikumiem “Bordo vīns” vai “Venēcijas stikls”.
11.mar 2023
Kad jūs pēdējo reizi gatavojāt zivi? Un šeit es nerunāju tikai par laša fileju. Šis ēdiens, šķiet, vēl joprojām tiek atstāts restorāniem, ja vien neesat audzis kādā no 497 km garās Latvijas jūras piekrastes ciemiem un pilsētām. Es esmu uzaugusi Madonā un tur zivis nebija mūsu ikdienas ēdienkartes pamatā.
8.mar 2023
Zemesriekstu sviests ir īsts gardums, to var izmantot gan brokastu ēdienos, gan smūtijos, gan pamatēdienos un tas lieliski noder kā uzkoda, kad jāsteidzas un pa rokai ir vēl kāds ābols vai banāns.
4.mar 2023
Staigājot pa piemājas Rimi, mēs varam vien nobrīnīties, ko tik nevar atrast veikalos, sen pagājis ir tas laiks, kad Rīgas veikalu plauktos gozējas tikai kartupeļi un burkāni. Ir gan batātes jeb saldie kartupeļi - gan oranži, gan violeti, ir interesanti puķkāpostu veidi, Japānas baklažāni, Briseles kāposti un dažnedažādākie augļi.
1.mar 2023
Lai arī cik ļoti vēlējos sākt stāstu par traukiem ar slaveno klasiku, daudziem zināmo franču «balto zeltu» - Limožas porcelānu vai izsmalcināto angļu Bone China, tomēr nolēmu šoreiz apskatīt ļoti interesantu tendenci, kuru varam pamanīt pēdējos pāris gadus.
26.feb 2023
Kā dienu sāksi, tā arī to pavadīsi! Tāpēc ļoti svarīgi ir garšīgi, sabalansēti un sātīgi paēst brokastis. Tā ir neatņemama rīta rituāla sastāvdaļa un veids, kā iegūt enerģiju un labu garastāvokli visai dienai. Svarīgi, lai brokastīs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki un šķiedrvielas - tādu ēdienreizi mēs varam saukt par sabalansētu.
25.feb 2023
Parasti ar austerēm ir tā, ka tās, vai nu ļoti garšo vai neiet pie dūšas. Taču, ja tavs ķermenis izmisīgi signalizē, ka viņam vajag austeres, visticamāk ir tā, ka tev trūkst cinks, bet austeres ir bagātīgs cinka avots.
21.feb 2023
Dzīve ir jāsvin. Un vislabāk to darīt skaisti un ar iedvesmu.
14.feb 2023
Valentīndiena ir tikai atgādinājums mums, cik svarīgi ir svinēt mīlestību, sagādāt prieku saviem mīļajiem, pārsteigt un palutināt tos.