Mūsdienu dzīves straujais temps ir pamudinājis daudzus cilvēkus izvēlēties ātrus risinājumus, un šķīstošā kafija ir kļuvusi par vienu no izvēlēm. Vienkārši pārlejot granulas ar karstu ūdeni, un dzēriens ir gatavs pasniegšanai. Bet vai šī izvēle ir laba jūsu veselībai? jautā RBC.
Kad vēlaties atstāt iespaidu uz saviem viesiem ar minimālu piepūli, brusketa ir lieliska izvēle. Trīs receptes, kas viegli iederas jebkurā svētku ēdienkartē un izskatās restorāna cienīgas, vēsta RBC.
Olīveļļa nav mūžīga - tā oksidējas, zaudē aromātu un ar laiku kļūst pat kaitīga. Taču ne vienmēr gribas to pagaršot, lai saprastu, vai vēl ir derīga. Par laimi, ir daži vienkārši, praktiski testi, ko var izdarīt mājās un kas atklās tās patiesu stāvokli arī bez degustēšanas, raksta “Southern Living”.
Apelsīnu un rozmarīna kombinācija vistai piešķir gan svaigumu, gan vieglu aromātisku saldumu, kas īpaši labi izceļas, ja vista tiek cepta cepeškrāsnī vai grilēta. Šī ir vienkārša, bet ļoti efektīga marināde - sastāvdaļas ir pieejamas gandrīz jebkurā virtuvē, un rezultāts ir sulīga, aromātiska un zeltaini kraukšķīga vista. Marināde būs piemērota gan veselai vistai, gan gabaliņiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Vai ceptiem kartupeļiem noderētu nedaudz asākas garšas? Šī saldskābā un pikantā garšviela piešķir enerģisku un aromātisku sparu jebkuram kartupeļu ēdienam vai receptei.
Skābi mandarīni var sabojāt Ziemassvētku noskaņu, ja salda sulīguma vietā saņemat nepatīkamu, skābu garšu. Taču pirms neveiksmīgā pirkuma izmešanas miskastē ir vērts izmēģināt vienkāršu un gudru triku, ko japāņi izmanto jau gadiem ilgi, raksta “postimees.ee”.
Parasti domājam, ka stress visvairāk ietekmē galvu un sirdi — domāšanu, koncentrēšanos, miegu, emocijas. Taču viena no pirmajām sajūtām, kas kļūst blāvāka, ir oža. Un tas nav nejauši: smadzenes stresa stāvoklī tiešā veidā “atslēdz” ožas sistēmu, jo tā tām šķiet mazsvarīga, salīdzinot ar izdzīvošanu, skaidro “verywellhealth.com”.
Karstā šokolāde ne tikai silda, bet var arī sniegt labumu veselībai. Dzēriens satur antioksidantus, kas atbalsta sirds darbību, mazina iekaisumu un uzlabo garastāvokli, liecina žurnāls “Health”.
Cepamais papīrs bieži vien tiek izmantots nepareizi - lai gan tas šķiet vienkāršs materiāls, tā sastāvam un īpašībām ir ļoti konkrēti ierobežojumi, kurus neievērojot var sabojāt gan ēdienu, gan cepešpannu… un reizēm pat sabojāt gatavošanas procesu!
Uzziniet, kā pagatavot fritatu, izmantojot šo vienkāršo ceļvedi, būs arī 5 recepšu variācijas. Lieliski piemērota jebkurai maltītei, sākot no vēlām brokastīm līdz vakariņām, tās ir vienkāršas un gardas.
Patiesībā ir diezgan ierasts, ka pat tā sauktās "svaigas" zivis pirms nosūtīšanas tiek ātri sasaldētas, lai novērstu bojāšanos, tāpēc lielākā daļa "nekad nesasaldēto" zivju patiesībā ir meli. Tomēr patiesais pierādījums ir ēšana, un šī zivs ir tikpat svaiga un aromātiska kā jebkurš cits lasis.
Reizēm pannā vai zupā sīpoli pēkšņi iekrāsojas zilganzaļi - šī parādība izskatās aizdomīgi un dažkārt pat mazliet biedējoši – it kā ar ēdienu būtu noticis kas “nepareizs”. Patiesībā tā ir pilnīgi dabiska un nekaitīga reakcija, kura ir skaidrojama gan ar sīpolu ķīmiju, gan trauku materiālu un ēdiena pH, raksta “BBC Food”.
Kad vakar pagatavotie makaroni nākamajā dienā tiek izņemti no ledusskapja, tie vairs nav ne mīksti, ne sulīgi — tie ir cieti, salipuši un reizēm pat nedaudz sausi. Tas nav kulinārs liktenis vai gatavošanas kļūda, bet gan ķīmisks process, kurā makaroni vienkārši “atgriežas” sākotnējā struktūrā, skaidro “Martha Stewart”.
Arvien vairāk cilvēki domā, kādi graudi ir veselīgāki un labāk piemēroti ikdienas maltītēm. Vai izvēlēties moderno kvinoju vai tradicionālos griķus? Atšķirība starp šiem produktiem ir daudz mazāka, nekā varētu šķist.
Viegla persiku kūka būs jebkura galda centrālais elements. Sulīgi augļi, maigs krēms un kraukšķīgi cepumi apvienojas, lai radītu perfektu desertu, kam nav nepieciešama cepeškrāsns, ilga gaidīšanas laika un sarežģītas sastāvdaļas, piedāvā RBC.
Gan vistas gaļa, gan lasis ir lieliski olbaltumvielu avoti, taču, lai izvēlētos, kurš no tiem ir veselīgāks, ir jāsaprot galvenās atšķirības starp tiem, skaidro “Verywellhealth” kopā ar uztura speciālisti Karinu Tolentino.