Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
Tvaicēti kāposti lieliski sader ar šķiņķi, cūkgaļas cepeti, vistu vai rostbifu. Kāposti labi sader arī ar sakņu dārzeņiem, piemēram, bietēm un burkāniem, kā arī brūnajiem vai baltajiem rīsiem. Šis garnīrs ir lieliska izvēle svētdienas vakariņām vai ikdienas ģimenes maltītei. Tas ir arī iecienīts Jaungada dienā un lieliski papildinās svētku maltīti.
SASTĀVDAĻAS:
1/2 Savojas kāposti rupji sagriezti
2 ēdamkarotes olīveļļas
200 g biezi sagriezta kūpināta bekona kubiņos
2 olas
3 smalki sagriezti šalotes sīpoli
3 ķiploka daiviņas sasmalcina, nomizo un sakapā
sauja smalki sagrieztu pētersīļu
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari
200 g miltu
230 ml piena
PAGATAVOŠANA