Ko šodien gatavot vakariņās? Franču kāpostu pīrāgu!

© Foto: Pexels.com

Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.

Tvaicēti kāposti lieliski sader ar šķiņķi, cūkgaļas cepeti, vistu vai rostbifu. Kāposti labi sader arī ar sakņu dārzeņiem, piemēram, bietēm un burkāniem, kā arī brūnajiem vai baltajiem rīsiem. Šis garnīrs ir lieliska izvēle svētdienas vakariņām vai ikdienas ģimenes maltītei. Tas ir arī iecienīts Jaungada dienā un lieliski papildinās svētku maltīti.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

1/2 Savojas kāposti rupji sagriezti

2 ēdamkarotes olīveļļas

200 g biezi sagriezta kūpināta bekona kubiņos

2 olas

3 smalki sagriezti šalotes sīpoli

3 ķiploka daiviņas sasmalcina, nomizo un sakapā

sauja smalki sagrieztu pētersīļu

jūras sāls

svaigi malti melnie pipari

200 g miltu

230 ml piena

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
  • Tvaicē kāpostus 3 minūtes. Pīrāga formu apsmērē ar olīveļļu un uzkarsē cepeškrāsnī.
  • Bļodā sajauc kopā bekonu, olas, šalotes sīpolus, ķiplokus, pētersīļus un garšvielas. Pievieno miltus un pienu un sablendē viendabīgā mīklā.
  • Izņem karsto pīrāga pannu no cepeškrāsns. Pusi mīklas izklāj uz trauka pamatnes, uzliek kāpostus un pārklāj ar atlikušo mīklu.
  • Cep 35 minūtes līdz zeltainai un stingrai garozai.

Dzīvesstils

Atbilžu variantu psiholoģiskie testi ir ievērojami attīstījušies. To pamatā ir projektīvā psiholoģija, kas liek domāt, ka mūsu izvēles atklāj prāta iekšējos aspektus, tas ir, atspoguļo to, kas ir paslēpts zemapziņā un kaut kādu iemeslu dēļ var neatspoguļoties apziņā.

Svarīgākais