Gatavojamies svētkiem! Smaržīgs šokolādes kēkss – gardums, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem

© Foto: pixabay.com

Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.

Kēkss ir ātri un vienkārši pagatavojams, un to var garnēt ar jebko - ar ogām, riekstiem vai augļiem.

SASTĀVDAĻAS

90 g sviests

3 olas

100 g kviešu milti

35 g kakao

5 g cepamais pulveris

vaniļas pāksts

170 g cukurs

sāls

kanēlis pēc garšas

50 g valriekstu

50 g tumšā šokolāde

garnēšanai augļi

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

1.Vispirms sajauc visas sastāvdaļas, izņemot riekstus un šokolādi. Vajadzētu iegūt mīklu, kas ir mīksta saldējuma konsistencē. Kad tas ir pabeigts, iegūtajā masā var iemaisīt šokolādi un riekstus;

2.Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Veidnē lej mīklu un cep 30-40 minūtes. Pēc atdzesēšanas kūku var izņemt un, ja vēlas, apbērt ar pūdercukuru, ogām, riekstiem vai augļiem, vai svētkos ar mandarīniem.

Dzīvesstils

Sarkanzaļzilā (RGB) krāsu modelī tā ir viena no trim gaismas pamatkrāsām. Arī tēlotāja mākslā kopā ar zilo krāsu un dzelteno krāsu tā ir viena no pamatkrāsām. Sarkanā krāsa simbolizē vīrišķību, sauli, uguni, mīlestību, karalisko varu, drosmi, uzvaru un kaisli, kā arī asinis, tātad dzīvības un naida krāsa.

Svarīgākais