Gatavojamies svētkiem! Smaržīgs šokolādes kēkss – gardums, kas garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem

© Foto: pixabay.com

Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.

Kēkss ir ātri un vienkārši pagatavojams, un to var garnēt ar jebko - ar ogām, riekstiem vai augļiem.

SASTĀVDAĻAS

90 g sviests

3 olas

100 g kviešu milti

35 g kakao

5 g cepamais pulveris

vaniļas pāksts

170 g cukurs

sāls

kanēlis pēc garšas

50 g valriekstu

50 g tumšā šokolāde

garnēšanai augļi

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

1.Vispirms sajauc visas sastāvdaļas, izņemot riekstus un šokolādi. Vajadzētu iegūt mīklu, kas ir mīksta saldējuma konsistencē. Kad tas ir pabeigts, iegūtajā masā var iemaisīt šokolādi un riekstus;

2.Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Veidnē lej mīklu un cep 30-40 minūtes. Pēc atdzesēšanas kūku var izņemt un, ja vēlas, apbērt ar pūdercukuru, ogām, riekstiem vai augļiem, vai svētkos ar mandarīniem.