Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.
Kēkss ir ātri un vienkārši pagatavojams, un to var garnēt ar jebko - ar ogām, riekstiem vai augļiem.
SASTĀVDAĻAS
90 g sviests
3 olas
100 g kviešu milti
35 g kakao
5 g cepamais pulveris
vaniļas pāksts
170 g cukurs
sāls
kanēlis pēc garšas
50 g valriekstu
50 g tumšā šokolāde
garnēšanai augļi
PAGATAVOŠANA
1.Vispirms sajauc visas sastāvdaļas, izņemot riekstus un šokolādi. Vajadzētu iegūt mīklu, kas ir mīksta saldējuma konsistencē. Kad tas ir pabeigts, iegūtajā masā var iemaisīt šokolādi un riekstus;
2.Cepešpannu pārklāj ar cepampapīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Veidnē lej mīklu un cep 30-40 minūtes. Pēc atdzesēšanas kūku var izņemt un, ja vēlas, apbērt ar pūdercukuru, ogām, riekstiem vai augļiem, vai svētkos ar mandarīniem.