Kokosriekstu piens ir otrs populārākais augu izcelsmes piena aizstājējs. Tam ir maiga tropiska garša un konsistence, kas līdzīga kausētam saldējumam.
Satur laurīnskābi, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu. 100 g kokosriekstu piena satur dienas devu veselīgo omega-3 taukskābju, kas ir atbildīgas par gludiem matiem un jauneklīgu ādu.
SASTĀVDAĻAS (4 PORCIJĀM)
400 ml kokosriekstu piena
150 g īsgraudu rīsu
1 tējk. Malts kardamons
2 ēd.k. sagrieztas mandeles
1 mango
1 laims
1-2 ēd.k. medus
PAGATAVOŠANA
1.Rīsus liek katliņā, pievieno 160 ml ūdens un uzvāra. Samazina uguni līdz minimumam, pievieno kokosriekstu pienu, apkaisa ar kardamonu un vāra uz lēnas uguns, maisot, 20 minūtes.
2.Uzkarsē pannu bez eļļas un apcep mandeles līdz zeltainam, apmēram 1-2 minūtes.
3.Mango nomizo, sagriež uz pusēm, izņem kaulu. Ar smalku rīvi norīvē miziņu no laima puses un izspiež sulu.
4.Mango pārlej ar laima sulas pusi. Atlikušo sulu pielej rīsiem, pievieno medu un samaisa.
5.Sadala pudiņu bļodiņās un garnē ar mango gabaliņiem. Apkaisa ar laima miziņu un sagrieztām mandelēm un nekavējoties pasniedz.