Kā pakāpeniski samazināt sāls uzņemšanu uzturā? Skaidro speciālisti

© Foto: pixabay.com

Vairāk nekā 70% no sāls daudzuma, ko ēd, nāk no pārstrādātiem pārtikas produktiem un sabiedriskās ēdināšanas vietām, tāpēc nepieciešams lēnām pazemināt nātrija līmeni plašā pārtikas produktu klāstā.

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde izstrādājusi ieteikumus, kā samazināt sāls patēriņu, kas palielina hipertensijas un citu sirds slimību risku, raksta Medicalxpress.

  • Pirmkārt, vajadzētu samazināt tādu pārtikas produktu uzņemšanu, kas satur daudz nātrija, piemēram, desas, picas un kebabi. Ir svarīgi kontrolēt sāls uzņemšanu gan mājās, gan kafejnīcās.
  • Otrkārt, veikalos jāpārbauda nātrija saturs produktos un jāizpēta sastāvs. Jo tuvāk sāls atrodas sastāvdaļu saraksta sākumam, jo ​​lielāks ir tā saturs.
  • Treškārt, mēģiniet nepārsniegt ikdienas nātrija devu. Ieteicamais dienas limits ir ne vairāk kā 3,8 g (1/2 līdz 1 tējkarote) cilvēkiem, kas vecāki par 14 gadiem.

Foto: pixabay.com

Un visbeidzot jāpaplašina savas garšas iespējas. Izmēģiniet garšvielu maisījumus bez sāls un ēdienos izmantojiet garšaugus un garšvielas nātrija vietā.

Vai zinājāt, ka tieši sāls tas ir sliktais, kas palielina paaugstināta asinsspiediena un citu sirds slimību risku?

Pārāk liels sāls patēriņš var izraisīt augstu asinsspiedienu, kas ir galvenais sirds slimību un insultu cēlonis. Pat bērni un pusaudži ēd pārāk daudz nātrija. Pierādījumi liecina, ka bērni, kuri ēd pārtikas produktus ar lielāku nātrija saturu, var pārnest šos sliktos ēšanas paradumus pieaugušā vecumā.

Svarīgākais