Kā pareizi uzglabāt atvērtu konservētu zirņu vai kukurūzas bundžiņu?

© Pexels.com

Tuvojoties gada nogales svētkiem, viena no neatņemām svētku galda sastāvdaļām ir dažādi salāti, kuru receptē nereti sastopami konservēti zaļie zirnīši un kukurūza. Kā uzglabāt konservētus zirņus, kukurūzu, pupiņas un turku zirņus, ja bundža ir atvērta, tomēr viss tās saturs nav izlietots? Ar padomiem dalās “postimees.ee”.

Ja produkts ir stikla burciņā, tad problēmu nav - aizveriet to un lieciet ledusskapī, plānojot izlietot tuvāko dienu laikā.

Sarežģītāk, ja produkts atrodas skārda bundžā - vispareizāk ir sagatavot trauku ar vāku, kurā varat ievietot pāri palikušos zirnīšus vai kukurūzu, aplejot tos arī ar bundžiņā esošo šķidrumu. Šajā gadījumā produkti ir jāizmanto divu līdz četru dienu laikā.

Kāpēc eksperti neiesaka produktu atstāt metāla bundžiņā? Atvērtā burkā produkts var iegūt metālisku garšu, kā arī tas sāks absorbēt citu produktu smaržu.

Pexels.com

Starp citu - daudzu iemīļotie konservētie zaļie zirnīši ir arī gana veselīgi. Tie satur daudz labvēlīgo šķiedrvielu, kas var palīdzēt samazināt resnās zarnas vēža risku un saglabāt veselīgu svaru. Konservētos zaļajos zirnīšos ir dabiski zems tauku saturs un tie ir diētai draudzīgi, jo satur tikai 59 kalorijas 100 gramus lielā porcijā.

Savukārt konservēta kukurūza ir bagāta ar olbaltumvielām, C vitamīnu un šķiedrvielām, kas palīdz veselīgam gremošanas traktam.

Svarīgākais