Uzturs

1.nov
Kā zināms, tad sāls nav veselīgs un ieteicams ierobežot tā patēriņu. Tas nemaz nav tik viegli, kā sākotnēji varētu šķist, jo daudzi produkti paši par sevi satur sāli vai arī tas tiek tiem pievienots klāt. Bet cik daudz sāls uzņemt ir veselīgi?
26.okt
Tā vien šķiet, ka viss neveselīgais ir garšīgs, bet veselīga pārtika ne visai. Katram uz "kārā zoba" patīk likt ko citu, bet bieži vien tie ir čipsi, bulciņas, kūciņas u.c. Visas tās lietas, kas var sabojāt mūsu figūru, ja tiek apēsts par daudz. Zinātnieki beidzot noskaidrojuši, kāpēc mums tik ļoti kārojas šāda veida pārtika!
24.okt
Ir daži ļoti slaveni, populāri ēdieni, piemēram, siera kūka un frī kartupeļi, kurus cilvēki ēd visā pasaulē. Pastāv arī pieņēmumi jeb kā tūlīt noskaidrosim mīti par dažādu ēdienu ēdienu izcelsmi. Apkopojām 10 interesantus faktus par dažādu ēdienu izcelsmi.
22.okt
Ir dzirdēti dažādi pieņēmumi par to, cikos ir tas pēdējais brīdis, kad ēst vakariņas. Ilgi pastāvēja uzskats, ka vakariņas būtu jāēd līdz plkst. 18:00 vai 19:00. Eksperti norāda, ka šis ir mīts. Ir pavisam cits veids pēc kā vadīties, lai noteiktu, kurš ir tas pēdējais ieteicamais brīdis, kad vakariņot.
21.okt
Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!
18.okt
Zivis ir veselīgas un tās ir jāēd. Tas nav nekāds pārsteigums. Bet vai zināt, cik daudz un bieži ieteicams nedēļas laikā ēst zivis?
17.okt
Rīsi tiek uzskatīti par vienu no galvenajiem graudaugiem pasaulē. Pateicoties to daudzpusīgajām pagatavošanas iespējamām, maigajai garšai, cilvēki daudzviet pasaulē iecienījuši rīsus. Gan baltie, gan brūnie rīsi var būt daļa no veselīga uztura. Bet kuri rīsi ir labāki?
17.okt
Eksperti norāda, ka ēdot šos produktus pārlieku lielos daudzumos, tie var nodarīt kaitējumu veselībai. Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi!
16.okt
Dietoloģe Šajna Komara norāda, ka pēc treniņa svarīgi atjaunot savas enerģijas rezerves, tāpēc svarīgi ir paēst, nevis staigāt tukšu vēderu! Ja nav laika uzreiz ieturēt maltīti, tad var izlīdzēties ar uzkodām.
16.okt
Kā zināms, tad sāls tiek uzskatīts par "balto nāvi". Un tam ir savs iemesls! Ikdienā patērējot uzturu ar lielu sāls daudzumu, var rasties dažādas veselības problēmas, tai skaitā augsts asinsspiediens, palielinās sirdslēkmes un insulta risks, tiek noslogotas nieres u.c. 
15.okt
Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Bez šī dzēriena daudzi nespēj iedomāties savu ikdienu. Cik dažādi kafijas veidi, tik dažāda arī to pagatavošana. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot šo dzērienu, ir apliet maltu kafiju ar verdošu ūdeni. 
15.okt
Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!
13.okt
Noskaidro, kuri četri augļi un ogas satur maz cukura, kā arī kaloriju!
9.okt
Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.
8.okt
Arvien vairāk iedzīvotāju visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, pievēršas fleksitārismam – uztura veidam, kas galvenokārt balstās uz augu izcelsmes produktiem, taču pavisam neizslēdz arī dzīvnieku izcelsmes produktus.
7.okt
Salīdzinot visas pārtikas grupas, dārzeņi būs tie, kas saturēs vismazāk cukura, toties tajos būs daudz veselīgo šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu. Lai arī dārzeņi kopumā ir ļoti veselīgi un ikvienam katru dienu ieteicams ēst svaigus dārzeņus, daži no tiem var saturēt visai daudz cukura. Vai jūs zināt, kuri dārzeņi satur visvairāk cukura? 
4.okt
Citroni tiek uzskatīti par labu C vitamīna avotu. Tomēr izrādās, ka ir neskaitāmi daudz citu produktu, kuri satur daudz vairāk C vitamīna un ir labāki mūsu imūnsistēmai.
1.okt
Iepriecini sevi ar gardām, pufīgām pankūkām!
30.sep
Salātu, kurā ir daudz olbaltumvielu, pagatavošanai nepieciešams lasis, dārzeņi, pupiņas un krēmīga mērce. Šie salāti palīdzēs saglabāt sāta sajūtu un zaudēt svaru.
30.sep
Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus. Kādus vietējos vitamīnu avotus – augļus, dārzeņus un sakņaugus – iekļaut savā ēdienkartē, lai parūpētos par imunitāti rudens laikā, skaidro uztura speciāliste Lizete Pug
27.sep
Šādu omleti nekad nebūsiet baudījuši. Lai arī, iespējams, tā sākotnēji neizklausās apetelīga, tas būs lielisks ēdiens ar kuru iesākt savu brīvdienu rītu. To var pagatavot nieka 10 minūšu laikā un, pateicoties šai omeletei, pēc brokastīm vēl ilgi izjutīsiet sāta sajūtu.
22.sep
Augļi ir veselīgi un tos ir jāēd, jo tie organismu nodrošina vērtīgām uzturvielām un šķiedrvielām. Augļos ir arī maz kaloriju, nātrija un tauku. Bet tai pat laikā daži augļi satur lielu cukura daudzumu, kas nav nemaz tik labi. Kuri ir cukura bagātākie augļi?