Uzturs

4.apr
Dietoloģe Eimija Gudsone atklāj, viņasprāt, labāko pusdienu recepti, kas ir ne tikai ļoti garda, bet arī būs noderīga ikvienam, kas vēlas zaudēt lieko svaru!
1.apr
Līdzteku tam, ka olas Lieldienu laikā dod daudz prieka: jautras olu cīņas; svētku sajūtu, rotājot galdu un telpu; rada dāvināšanas prieku, iepriecinot tuviniekus un draugus, un, visbeidzot, stiprina ģimenes saites, visiem kopā iesaistoties olu krāsošanas procesā — tās ir arī veselīgs un ļoti vērtīgs produkts. Lai mazinātu jebkādas šaubas par olu veselīgumu, „Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane uzskaita desmit labos darbus, ko šis Lieldienas simbolizējošais produkts veic mūsu organismā.
28.mar
"Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane nosauc trīs idejas, ar ko kopā gardi notiesāt olas!
22.mar
Visbiežāk domājot par kofeīnu saturošiem produktiem pirmais, kas ienāk prātā, protams, ir kafija. Kafija palīdz saglabāt mundrumu, enerģiju un aizgaiņā miegu. Tieši tāpēc no kafijas cenšamies izvairīties vēlās vakara stundās. Tomēr kafija nav vienīgais produkts, kas satur kofeīnu.
20.mar
Bieži tiek uzsvērts un atgādināts tas, cik svarīgi ir regulāri dienas laikā dzert ūdeni. Varētu teikt, ka ūdens ir pats veselīgākais dzēriens, ko malkot, jo tas nesatur ne cukuru, ne liekas kalorijas un palīdz cīņā ar dehidrāciju. Tomēr ūdens nav vienīgais veselīgais dzēriens, ko varam baudīt. Dietologi nosauc vēl sešus dzērienus, kas ir veselīgi un gardi!
13.mar
Čia sēklas tiek uzskatītas par īstu superēdienu, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam un niecīgajam kaloriju daudzumam, un augu olbaltumvielām. Uztura speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, iekļaut savā uzturā šīs labās sēkliņas. Vispopulārākais veids, kā notiesāt čia sēklas, ir pagatavot čia sēklu pudiņu. Bet, kur vēl izmantot šīs sēklas? 
12.mar
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir sportot un ēst veselīgi. Lai svara zaudēšanas procesā neatteiktos pavisam no dažādiem gardiem produktiem, ir izdomāta neviena vien alternatīva. Veikalu plauktos varam atrast daudzu iemīļotu produktu liesākas versijas. Bet vai tās vienmēr ir labākas? To skaidro uztura speciāliste Laura Vainesa.
27.feb
Pērkot lielveikalā augļus, dārzeņus un ogas ieteicams tos pirms lietošanas uzturā nomazgāt. Un daudzi to arī dara. Tomēr reizēm slinkuma vai kāda cita iemesla mākti to neizdarām. Kāpēc ir svarīgi mazgāt šos produktus? Izrādās, ka noteiktu pārtikas produktu notiesāšana, kuri iepriekš nav nomazgāti, rada risku saslimt ar dažādām slimībām. Tie var saturēt dažādus mikrobus, toksīnus un pesticīdus. Šoreiz skaidrojam, kurus augļus, ogas un dārzeņus pirms ēšanas obligāti vajadzētu nomazgāt.
25.feb
Brokastis tiek uzskatītas par dienas galveno un svarīgāko ēdienreizi. Tieši tāpēc tām jābūt ne tikai gardām, bet arī veselīgām un sabalansētām, lai pareizi sāktu dienu. Brokastu iespējas var būt daž ne dažādas. Tomēr daļai cilvēku iespējas ir visai ierobežotas, pateicoties to veselības stāvoklim. Cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts, nākas piedomāt pie tā, ko ēst brokastīs. Šoreiz apkopojām, ekspertes prāt, trīs sliktākās brokastu opcijas cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts.
24.feb
Apmeklējot dažādus Āzijas restorānus, tajos tiek piedāvāta zaļa, asa pasta, kuru sauc par vasabi. Visbiežāk to restorāni piedāva klāt kā garšu pastiprinātāju tieši suši. Vai jūs zināt no kā tiek gatavots vasabi?
6.feb
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir atcerēties divas būtiskas lietas - nepieciešams regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ēst veselīgi. Reizēm mums var būt maldīgs priekšstats par to, kas ir veselīgs un kas nav. Šoreiz apkopojām neveselīgākos dzērienus jeb tādus, no kuriem nepieciešams atteikties, ja vēlaties atbrīvoties no "riepiņas".
29.jan
Kanēlis ir garšviela, kuru izmanto dažādu ēdienu gatavošanā. Tas ir ne tikai labs garšu pastiprinātājs, bet ir arī ļoti veselīgs. Atsevišķos pētījumos pierādīts, ka, pievienojot klāt ēdieniem kanēli, iespējams, veicināt svara zudumu.
24.jan
Dārgs, nepieejams un ar nepietiekamu uzturvielu daudzumu – šādi nereti ir pieņēmumi par augu valsts uzturu. Lai kliedētu bažas, “Maxima Latvija” kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu dalās sešos populāros mītos un ieteikumos par veģetāru dzīvesveidu, lai uzlabotu savu maltīšu plānošanu.
11.jan
Viens no vecāku lielākajiem izaicinājumiem organizējot skolas somu ir pusdienu kastītes saturs. Kas būs labāk par bulciņu, jeb kā salikt skolēnam vērtīgu un garšīgu pusdienu kārbu ātri un vienkārši, iesaka uztura speciāliste Kristīne Sekace.
26.dec 2023
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
10.dec 2023
Šī būs, iespējams, pati vienkāršākā un ātrākā ķirbja pagatavošanas recepte. Lai varētu baudīt gardo ķirbi, būs nepieciešamas vien 20 minūtes.
9.dec 2023
Augļi ir veselīgi un tie ir jāēd, par to nav šaubu. Lai arī tie ir veselīgi, ne visus ieteicams ēst lielos daudzumos, jo tie satur daudz fruktozes un kalorijas. Bet kā ir ar banāniem?
2.dec 2023
Tumšā un piena šokolāde tiek gatavota no kakao pupiņām. Tieši kakao iekrāso šīs šokolādes tumšā krāsā. Bet no kā tiek gatavota baltā šokolāde?
27.nov 2023
Ja jums ir apnikušas savas ierastās brokastu opcijas, piemēram, maizītes vai brokastu pārslas, iesakām tos nomainīt pret šiem pārtikas produktiem. Eksperti izceļ, ka tieši šos septiņus pārtikas produktus ieteicams ēst tukšā dūšā.
24.nov 2023
Eksperti norāda, ka ne visus pārtikas produktus ieteicams ēst brokastīs jeb tukšā dūšā. Noskaidrojiet no kuriem produktiem un kāpēc jums būtu pašā rīta agrumā jāizvairās.
22.nov 2023
Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?
15.okt 2023
 Labi nobriedušās un stingrās kāpostgalvas uztur bagātīgu vitamīnu un minerālvielu spektru visu ziemu, bet skābēti kāposti pavasarī būs viens no pēdējiem būtiskajiem vitamīnu avotiem, līdz dārzos no jauna sadīgs dilles, pētersīļi, salāti un redīsi.