Dzīvojam skaisti

23.okt 2023
Mana otra lielākā aizraušanās pēc medicīnas ir ēst gatavošana un konservēšana. Esmu arī kaislīga sēņotāja. Tā kā  šis gads mūs īpaši lutina ar sēnēm, gribu padalīties ar savām iecienītākajām sēņu ēdienu receptēm. 
22.okt 2023
Nav noslēpums, ka mirklis pirms ir dāsns ne tikai ar satraukumu, mazas neticības sajūtu, bet nereti arī pat ar negulētām naktīm. Tam piekrīt vadošā Latvijas kāzu zīmola "Amelii" radītāja Ieva Ruka, kurai Rīgas modes nedēļa ir tikko sākusies un svētdien, 22. oktobrī, viņas sirds pukstēs straujāk, cenšoties pārsteigt Rīgas izsmalcinātākos un, iespējams, pat prasīgākos modes pazinējus.
13.okt 2023
Trīspadsmitais, piektdiena! Divi vārdi, kas mūsdienās komentārus neprasa. Pazīstami ne tikai Latvijā, bet arī globāli, kā melnā piektdiena. Un šāda laime šogad mums iekritusi veselas divas reizes. Pirmā reize bija janvārī un otrā reize ir pienākusi šodien, kad kalendārs un laikapstākļi aiz loga saka - oktobris.
12.okt 2023
Pašlaik ir zināmi vairāk nekā 300 medus veidu. Katrs no tiem atšķiras pēc garšas, krāsas, aromāta un, protams, pēc noderīgiem komponentiem. Latvijā visiecienītākais ir liepziedu medus.
1.okt 2023
Šodien, 1.oktobrī, svinam Starptautisko kafijas dienu. Lai gan mums nav zināms kafijas atklājēja vārds, kuram varētu pateikties par šo brīnišķo ieguvumu, šobrīd tā ir kļuvusi par mūsu ikdienas neatņemamu sastāvdaļu.
27.sep 2023
MICHELIN ar prieku paziņo, ka Latvija kļūs par jaunāko MICHELIN ceļveža gardēžu galamērķi! MICHELIN ceļveža inspektori ir veikuši rūpīgu Latvijas gastronomiskā piedāvājuma izpēti un viesojās ne tikai galvaspilsētā Rīgā, bet arī vairākās citās Latvijas vietās. Vērtējot Latvijas restorānus, MICHELIN inspektori apmeklējuši Kurzemes piekrasti, Jūrmalu, Valmieru, Cēsis, Līgatni, Tērveti un daudzas citas vietas. Pirmie MICHELIN ceļveža restorāni Latvijā tiks nosaukti īpašā pasākumā, kas norisināsies 2023. gada 21. novembrī Rīgā. 
22.sep 2023
Rudenim piemīt košas krāsas un bagātīga garšu buķete. Īpaši mūsu platuma grādos, kur daudzviet tiek novākta raža. Un, lai arī latvietis ir īstens kartupeļu ēdājs, neizpaliek arī lielākā oga pasaulē – ķirbis, kas parasti izaug un nogatavojas kaut kur dārza stūrī, ne īpaši kopts, ne lutināts.
19.sep 2023
Nesen notikušajā izstādē "Riga Food" par konkursa "Latvijas Gada pavārs" uzvarētāju un "Reaton Zelta pavārnīca" ieguvēju kļuva 25 gadus vecā Valērija Čudova. Tā ir īsta sensācija, jo Valērija profesionālajā vidē vēl ir mazpazīstama - viņa strādā par pavāri tikai 4 gadus.
18.sep 2023
Austeru festivāls Berga bazārā notika 16. septembrī. Dzīvesstils piedāvā fotoreportāžu!
5.sep 2023
Kopš 2017.gada Latvijā suņu čipēšana un reģistrācija LDC (Lauksaimniecības datu centrs) ir obligāta, tomēr ņemot vērā, ka ne visi īpašnieki godprātīgi izpildīja savu pienākumu reģistrēt suni LDC, veidojās situācija, ka čips ir, bet reģistrācijas nav.
25.aug 2023
Pirms kāda brīža neskaitāmos virsrakstos parādījās ziņa, ka aspartāms izraisa vēzi. Lai gan Pasaules Veselības Organizācija (PVO) tik tiešām nesen pārskatīja aspartāma lietošanas drošību, jaunākajā ziņojumā tomēr tik skaidri šī saistība ar aspartāma lietošanu un onkoloģisko slimību risku netiek minēta. Kas vispār ir aspartāms, kur tas atrodams un vai tiešām tā lietošana izraisīs vēzi?
21.aug 2023
Nejauši piemājas dīķī Gulbenē, Brīvības ielā, pamanīta raiba vardīte vispirms kļuva ar sociālo tīklu, tad par preses zvaigzni un nu jau arī par mazu sensāciju biologu aprindās. Vardītei sadzīt pēdas uz Gulbeni 15.augustā atbrauca zinātnieku komanda no Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza: Izglītības un zinātnes nodaļas vadītāja Rebeka Šķērstiņa un viņas darbinieki Elza Birbele, Santa Meikališa, Arina Krauja un Alessandro Arlequin di Marzio. 
19.aug 2023
Bērnībā bieži braucām uz Klaipēdas delfināriju, jo man kā bērnam delfīni šķita tik mīlīgi, ka pat atceros, kā tētim lūdzu vienu paņemt uz mājām. Protams, tās ir bērna fantāzijas, kuras pastiprināja filmas ar jaukajiem delfīnu un cilvēku draudzības apliecinājumiem.
12.aug 2023
Latvijā pēc statistikas vispopulārākais mājdzīvnieks ir kaķis. Instagramā ir neskaitāmi kaķu dzīves ainiņu konti. Viņi ir īstas mājas dvēseles, protams, ar pamatīgu ego un asiem nadziņiem. Taisnības labad gan jāsaka, ka kaķis nav ne egoists, ne ļauns. Mēs, divkājainie, tos personificējam ar sevi vai citiem cilvēkiem, radot tam cilvēcīgus vaibstus. Dzīvnieks dzīvo pēc saviem dabas likumiem, ko veterinārijā sauc par uzvedības protokolu.
6.aug 2023
Lai gan šī ir salīdzinoši drūma un lietaina, vasara ir laiks, kad mēs visi esam nedaudz vairāk aizņemti, arī es tajā skaitā. Ir pagājis ilgs laiks, kopš dalos ar receptēm šeit. Ierastā vasara mums asociējas ar grilētu gaļu, viegliem salātiem, daudz arbūziem un skaistu vakarēšanu ārā, bet ne šī. Tāpēc dalos ar pāris receptēm, kas jūs gan sasildīs, gan pabaros un visticamāk garšos visiem.
6.aug 2023
Kopš bērnības atceros vecāku mudinājumu - saēdies ogas, kamēr ir ogu laiks, ābolus un bumbierus, kamēr vēl svaigi no dārza vai tirgus. Un tas ir loģiski, jo ir jāēd sezonālie augļi un dārzeņi katru dienu. Tikai ... dozēti un sabalansēti.
4.aug 2023
Dzīve kļūst dārgāka. Šos vārdus dzirdam visur. Tāpēc daudzi no mums izvēlas iepirkties nevis tuvākajā veikalā, bet tajos veikalos, kur ir atlaides, klientu lojalitātes programmas, akcijas. Tā kā dzīvoju gan Rīgā, gan Tallinā, un šajās brīvdienās biju Viļņā, piedāvāju nelielu apskatu pirmās nepieciešamības precēm – gan pārtikai, gan higiēnas precēm.
4.aug 2023
Kamēr uztura speciālisti sociālajos medijos turpina lauzt šķēpus, aizstāvot auzu pārslu biezputru brokastīs, Dr. Med Jana Janovska piedāvā savu versiju ideālām brokastīm, kas apgādā organismu ar tam nepieciešamajām uzturvielām un maksimāli ilgi ļauj saglabāt sāta sajūtu.
29.jūl 2023
Pastiprināta gāzu veidošanās zarnās lielākoties atkarīga no uztura. To veicina barības kārtīga nesakošļāšana jeb ēdiena rīšana. Bieži ikdienas steigā maltīte tiek ātri apēsta. Šādi, ātri ēdot, ar ēdienu apēdam gaisu. Par to parasti liecina atraugas pēc ēšanas.
26.jūl 2023
Japānā ir īsta augļu kulta tradīcija. Lai gan tos var iegādāties jebkurā lielveikalā, šeit tie tiek augstu vērtēti. Ja dzimšanas dienā jums uzdāvina meloni, arbūzu vai paciņu ar desmit baltajām zemenēm, tā ir visaugstākās cieņas zīme.
22.jūl 2023
Vasaras sezona ir lielisks laiks, lai padomātu, vai uzturā ir pietiekami daudz sezonāli un Latvijā audzēti dārzeņi, augļi un ogas. Sezonālie produkti satur vairāk vērtīgās uzturvielas, piemēram, vitamīnus, jo parasti to glabāšanas laiks ir ļoti īss – var nopirkt pirms dažām stundām lasītas zemenes vai dārzeņus un daudziem ir iespēja ogas, dārzeņus lasīt arī pašiem un kaut vai apēst uzreiz.
2.jūl 2023
Vasara ir visgaidītākais gadalaiks. Baudīt sauli un jūru ir mūsu apbalvojums par drūmajiem rudens un ziemas mēnešiem. Rīta kafija uz balkona vai terases garšo pavisam citādāk, kad plikām kājām var stāvēt uz vēsas zemes un klausītiet putnu čivināšanu.