Ja no rītiem apnikusi auzu pārslu biezputra un olu kultenis, tad var dažādot ēdienkarti un pagatavot austrumniecisko ēdienu šakšuka, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vientuļnieku brokastīs.
Šakšuku parasti pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigu dārzeņu salātiem. To ir viegli pagatavot mājās: apgrauzdējiet maizi tosterī un sasmalciniet dārzeņus. Ja nav laika, var iztikt ar vienkāršu baltmaizi un gurķiem vai tomātiem. Ēdienu nav nepieciešams pasniegt uz karstas pannas, bet tas piešķir garšu.
SASTĀVDAĻAS:
4 olas
4 tomāti
1 sīpols.
ķiploki (4 daiviņas)
½ sarkanā paprika
4 ēdk. olīveļļa
Garšvielas šķipsniņa ķimenes, šķipsniņa koriandra, šķipsniņa cukura, sāls, pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA
1.Tomātus, papriku un sīpolus sagriež mazos kubiņos;
2.Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu un cep, līdz tas ir mīksts, apmēram 3 līdz 5 minūtes;
3.Pievieno papriku un ķiplokus un apcep vēl 2-3 minūtes;
4.Pievieno tomātus, sāli un piparus. Samazina karstumu un vāra mērci apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezē;
5.Pannā tieši mērcē iesit olas, uzmanoties, lai nesaplīstu dzeltenums. Uzliek vāku vāra uz lēnas uguns, līdz baltumi ir sacietējuši un dzeltenumi ir biezi un brūni, apmēram 5 līdz 7 minūtes.
6.Pasniedziet uzreiz pēc gatavošanas, garnējot ar svaigiem zaļumiem.