Tradicionālā šakšuka – ideāls olu ēdiens pāris minūtēs

© Foto: pixabay.com

Ja no rītiem apnikusi auzu pārslu biezputra un olu kultenis, tad var dažādot ēdienkarti un pagatavot austrumniecisko ēdienu šakšuka, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vientuļnieku brokastīs.

Šakšuku parasti pasniedz ar grauzdētu maizi un svaigu dārzeņu salātiem. To ir viegli pagatavot mājās: apgrauzdējiet maizi tosterī un sasmalciniet dārzeņus. Ja nav laika, var iztikt ar vienkāršu baltmaizi un gurķiem vai tomātiem. Ēdienu nav nepieciešams pasniegt uz karstas pannas, bet tas piešķir garšu.

SASTĀVDAĻAS:

4 olas

4 tomāti

1 sīpols.

ķiploki (4 daiviņas)

½ sarkanā paprika

4 ēdk. olīveļļa

Garšvielas šķipsniņa ķimenes, šķipsniņa koriandra, šķipsniņa cukura, sāls, pipari pēc garšas

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Tomātus, papriku un sīpolus sagriež mazos kubiņos;

2.Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu un cep, līdz tas ir mīksts, apmēram 3 līdz 5 minūtes;

3.Pievieno papriku un ķiplokus un apcep vēl 2-3 minūtes;

4.Pievieno tomātus, sāli un piparus. Samazina karstumu un vāra mērci apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezē;

5.Pannā tieši mērcē iesit olas, uzmanoties, lai nesaplīstu dzeltenums. Uzliek vāku vāra uz lēnas uguns, līdz baltumi ir sacietējuši un dzeltenumi ir biezi un brūni, apmēram 5 līdz 7 minūtes.

6.Pasniedziet uzreiz pēc gatavošanas, garnējot ar svaigiem zaļumiem.

Dzīvesstils

Iespējams, pat nezinājāt, ka aptiekā var nopirkt ir pārsteidzošu un lētu produkts, kas iztīra 13 veidu netīrumus. Tas ne tikai atjaunos rotaslietu spīdumu, bet arī palīdzēs noņemt noturīgus traipus no apģērba un mēbelēm. Vai tas nav brīnums?

Svarīgākais