Karstās uzkodas - siera bumbiņas

© Foto: pixabay.com

Uzkodas rada pirmo iespaidu un nosaka īsto toni svinībām. Tās ne tikai remdē vieglu izsalkumu pirms pamatēdiena, bet arī kalpo kā savdabīgs tilts starp ikdienu un svētku atmosfēru. 

SASTĀVDAĻAS:

150 g cietais siers

2 olas

50 g milti

50 g rīvmaize

2 daiviņas ķiploku

5 g malti sarkanie pipari

augu eļļa cepšanai;

sāls, pipari pēc garšas.

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Sieru sarīvē uz smalkās rīves, ķiploku sakapā.

2.Atsevišķā bļodā sajauc sieru, ķiplokus, olas, miltus, sarkanos piparus, sāli un piparus, pēc tam ļoti labi samaisa sastāvdaļas.

3.No iegūtās masas veido vidēja izmēra bumbiņas (kā kotletes) un katru bumbiņu apviļā rīvmaizē.

4.Pannā sakarsē eļļu un tajā apcep bumbiņas līdz zeltaini brūnām.

5.Gatavās bumbiņas pēc vārīšanas liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

6.Bumbiņas pasniedz karstas, lai tajās esošais siers nepaspētu sacietēt.

Dzīvesstils

Spilveni nakts laikā savāc mūsu atmirušo ādu un putekļu ērcītes, tāpēc ir svarīgi tiem pievērst īpašu uzmanību - gultas veļas nomaiņa un mazgāšana šķiet vienkāršs uzdevums, taču par to, kā pareizi kopt spilvenus, var nākties palauzīt galvu - vietne marthastewart.com dalās ar noslēpumiem, kā pareizi mazgāt spilvenus.