Uzkodas rada pirmo iespaidu un nosaka īsto toni svinībām. Tās ne tikai remdē vieglu izsalkumu pirms pamatēdiena, bet arī kalpo kā savdabīgs tilts starp ikdienu un svētku atmosfēru.
SASTĀVDAĻAS:
150 g cietais siers
2 olas
50 g milti
50 g rīvmaize
2 daiviņas ķiploku
5 g malti sarkanie pipari
augu eļļa cepšanai;
sāls, pipari pēc garšas.
PAGATAVOŠANA
1.Sieru sarīvē uz smalkās rīves, ķiploku sakapā.
2.Atsevišķā bļodā sajauc sieru, ķiplokus, olas, miltus, sarkanos piparus, sāli un piparus, pēc tam ļoti labi samaisa sastāvdaļas.
3.No iegūtās masas veido vidēja izmēra bumbiņas (kā kotletes) un katru bumbiņu apviļā rīvmaizē.
4.Pannā sakarsē eļļu un tajā apcep bumbiņas līdz zeltaini brūnām.
5.Gatavās bumbiņas pēc vārīšanas liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
6.Bumbiņas pasniedz karstas, lai tajās esošais siers nepaspētu sacietēt.