Neticami garda un iespaidīga kūka, kas būs ideāls noslēgums romantiskam vakaram 14. februārī. Šī šokolādes kūka ar sulīgām mellenēm un zemenēm ir patiess mīlestības apliecinājums, kas gatavots pašu rokām.
Tās bagātīgā šokolādes garša apvienojumā ar ogu svaigumu radīs neaizmirstamu iespaidu un būs brīnišķīgs noslēgums romantiskām vakariņām.
SASTĀVDAĻAS:
Šokolādes biskvīta kūkai:
200 g tumšās šokolādes (70% kakao)
150 g sviesta
150 g cukura
4 lielas olas
1 tējk. vaniļas ekstrakts
100 g kviešu miltu
1 tējk. cepamais pulveris
Šķipsniņa sāls
Šokolādes krēmam:
200 g tumšās šokolādes
200 ml bieza krējuma (vismaz 33%)
50 g sviesta
Garnēšanai:
200 g svaigu melleņu
200 g svaigu zemeņu
svaigas piparmētru lapas (pēc izvēles)
PAGATAVOŠANA:
1.Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Sakuļ olas ar cukuru līdz masa maina krāsu, pievieno vaniļas ekstraktu. Uzmanīgi iemaisa izkausēto šokolādi, tad izsijātus miltus ar cepamo pulveri un sāli. Cep ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā 180°C apmēram 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmu.
2.Ūdens peldē izkausē šokolādi. Saputo saldo krējumu, līdz veidojas mīkstas putas. Pievieno izkausētu šokolādi un mīkstu sviestu, viegli maisot līdz gludai masai.
3.Atdzisušo biskvīta kūku sagriež divās kārtās. Katru kūkas kārtu pārziež ar šokolādes krēmu. Pārklāj ar svaigām mellenēm un zemenēm, pēc vēlēšanās pievienojot svaigas piparmētru lapas.