Viegli pagatavojama šokolādes kūka Valentīna dienas vakaram

© Foto: Pexels.com

Neticami garda un iespaidīga kūka, kas būs ideāls noslēgums romantiskam vakaram 14. februārī. Šī šokolādes kūka ar sulīgām mellenēm un zemenēm ir patiess mīlestības apliecinājums, kas gatavots pašu rokām.

Tās bagātīgā šokolādes garša apvienojumā ar ogu svaigumu radīs neaizmirstamu iespaidu un būs brīnišķīgs noslēgums romantiskām vakariņām.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

Šokolādes biskvīta kūkai:

200 g tumšās šokolādes (70% kakao)

150 g sviesta

150 g cukura

4 lielas olas

1 tējk. vaniļas ekstrakts

100 g kviešu miltu

1 tējk. cepamais pulveris

Šķipsniņa sāls

Šokolādes krēmam:

200 g tumšās šokolādes

200 ml bieza krējuma (vismaz 33%)

50 g sviesta

Garnēšanai:

200 g svaigu melleņu

200 g svaigu zemeņu

svaigas piparmētru lapas (pēc izvēles)

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

1.Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Sakuļ olas ar cukuru līdz masa maina krāsu, pievieno vaniļas ekstraktu. Uzmanīgi iemaisa izkausēto šokolādi, tad izsijātus miltus ar cepamo pulveri un sāli. Cep ietaukotā un ar miltiem izkaisītā formā 180°C apmēram 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmu.

2.Ūdens peldē izkausē šokolādi. Saputo saldo krējumu, līdz veidojas mīkstas putas. Pievieno izkausētu šokolādi un mīkstu sviestu, viegli maisot līdz gludai masai.

3.Atdzisušo biskvīta kūku sagriež divās kārtās. Katru kūkas kārtu pārziež ar šokolādes krēmu. Pārklāj ar svaigām mellenēm un zemenēm, pēc vēlēšanās pievienojot svaigas piparmētru lapas.

Dzīvesstils

Mode ir viens no veidiem, kā izsakām savu personību un pasaules uztveri, un tā nav nejaušība, ka dažādi cilvēki izvēlas atšķirīgus apģērbus un stilu. Ja aplūkojam astroloģijas skatpunktu, tad zodiaka zīmes var sniegt dziļāku izpratni par to, kā katra zīme izturas pret modi un kā viņu rakstura iezīmes var ietekmēt apģērba izvēli.

Svarīgākais