Piedevas izmanto pie gaļas un zivju ēdieniem. Tomēr dažas no tām var kaitēt figūrai, bet citas, gluži pretēji, veicinās svara zudumu. Kādas piedevas ir vērts pasniegt kopā ar gaļas un zivju ēdieniem?
Jāizvairās no baltajiem rīsiem vai jāzina, kā tos pareizi pagatavot. Vispirms tie ir jāpagatavo un jāpagaida, līdz tie atdziest, un tikai tad jāēd, kad tie ir atkārtoti uzkarsēti, raksta RBC.ua.
Griķi ir visvērtīgākie no graudaugiem, jo tajos ir visvairāk B vitamīnu, īpaši B2, kā arī PP, C, E, aminoskābes, rekordliels daudzums minerālvielu (magnijs, kālijs, fosfors, dzelzs) un augu olbaltumvielas.
Savukārt auzu pārslas samazina holesterīna līmeni, normalizē skābumu, uzlabo gremošanu, attīra organismu un pozitīvi ietekmē ādas stāvokli.
200 gramu lēcu porcija satur ikdienas folātu nepieciešamību. Tāpat kā visi pākšaugi, arī lēcas satur daudz vairāk olbaltumvielu nekā graudaugi. Bagātas ar šķiedrvielām, celulozi, B1 vitamīnu (tiamīnu) un fosforu.
Baltajiem pulētajiem rīsiem diemžēl trūkst noderīgu mikroelementu un tie ir augstas kaloritātes produkts.
Miežu graudaugi satur labības proteīnu, kas var būt bīstams cilvēkiem ar lipekļa nepanesību. Šādu pārtikas produktu lietošana var izraisīt vēdera uzpūšanos, locītavu sāpes, sāpes un diskomfortu zarnās.
Manna ir smalki samalti kvieši, kas sastāv no divām trešdaļām cietes. Turklāt tajā ir vairākas reizes mazāk vitamīnu, mikroelementu un minerālvielu nekā citos graudaugos.