Deserts bez miltiem un cukura – to var ēst katru dienu

© Foto: pixabay.com

Arābu virtuve ir ne tikai turku saldumi, bet arī daudzi citi pārsteidzoši deserti, kas radīti, pateicoties senajai cukura ekstrakcijas mākslai. Iegremdējieties Austrumu atmosfērā ar šo vienkāršo, taču pārsteidzoši gardā šokolādes deserta recepti, kas apvieno auzu pārslas, šokolādi un eksotiskas garšvielas vienā ēdienā.

SASTĀVDAĻAS:

120 g auzu pārslas

240 ml piens

2 olas

2 banāni

vanilīns (uz naža gala)

40 g kakao pulveris

1 tējk. cepamais pulveris

valrieksti (pēc garšas)

šokolādes čipsi garnēšanai

100 g piena šokolāde

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Uzkarsē 200 ml piena un pārlej ar auzu pārslām. Atstāj uz 10 minūtēm, lai pārslas uzbriest. Atsevišķā bļodā sakuļ olas.

2.Nomizo banānus un sasmalcina tos ar blenderi vai ar dakšiņu. Sajauc banānu biezeni ar vaniļu un olām.

3.Maisījumā iesijā kakao pulveri un kārtīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

4.Pievieno maisījumam cepamo pulveri un pēc tam ielej auzu pārslas ar atdzesētu pienu. Visas sastāvdaļas sajauc līdz gludai masai.

5.Cepamo formu ieziež ar sviestu un ielej tajā sagatavoto maisījumu. Mīklu pārkaisa ar valriekstiem un šokolādes skaidiņām.

6.Desertu cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°C, 15-20 minūtes.

7.Kamēr deserts cepas, atlikušajā karstajā pienā izkausē piena šokolādi. Izkausēto šokolādi ielej maisiņā.

8.Kad deserts gatavs, garnē to ar kausētu šokolādi.

9.Garšīgo un aromātisko šokolādes desertu pasniedz ar tēju vai kafiju un izbauda austrumnieciskas garšas.

Dzīvesstils

Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.