Vai vēlaties pārsteigt mīļos ar neparastu un gardu ēdienu? Pagatavojiet sulīgu vistas fileju ar zaļajiem rīsiem.
No spinātiem iegūtā spilgtā smaragda krāsa priecēs ne tikai acis, bet arī ēdienam pievienos labvēlīgas īpašības. Šo recepti ir viegli pagatavot un tā piemērota gan ģimenes vakariņām, gan svētku galdam.
SASTĀVDAĻAS:
Vistas gaļai:
2 vistas filejas
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls, pipari, paprika - pēc garšas
Rīsiem:
1 glāze garengraudu rīsu
100 g svaigu spinātu
2 glāzes ūdens vai vistas buljona
1 ēdamkarote sviesta
1/2 sīpola, smalki sagriezta
1 ķiploka daiviņa, malta
sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
1.Vistas fileju nosusiniet un ierīvējiet ar sāli, pipariem un papriku. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep fileju no abām pusēm līdz zeltaini brūnai un gatavai. Noliek malā.
2.Spinātus nomazgā un 1-2 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Pēc tam nokāš, atdzesē zem auksta ūdens un sasmalcina blenderī līdz biezenim.
3.Katlā izkausē sviestu, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un apcep caurspīdīgus. Pievieno sakapātus ķiplokus un apcep vēl minūti.
4.Pannā ber rīsus un maisot cep 1-2 minūtes.
5.Ielej ūdeni vai buljonu, pievieno spinātu biezeni un sāli. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina siltumu līdz minimumam, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 15-20 minūtes vai līdz rīsi ir absorbējuši visu šķidrumu un mīksti.
6.Sagatavotos smaragda rīsus liek uz šķīvja un uzliek vistas sulīgo fileju. Ēdienu var garnēt ar svaigiem garšaugiem vai citrona daiviņām.