Neklapējiet gaļu, līdz neizmēģināsiet jauno ieteikumu

© Foto: depositphotos.com

Marinēšana ir lielisks veids, kā pārvērst liellopa gaļas gabalu par lielisku, un daži steika gabali ir īpaši piemēroti marinēšanai. Pamata līmenī laba marināde ir saistīta ar olbaltumvielu sadalīšanu un garšas piedevām. Ļaujot steikam dažas stundas (vai visu nakti) ievilkties marinādē, var piesātināt gaļu ar jebkuru garšvielu vai aromātu, ko vēlaties.

Bet vissvarīgākais ir tas, ka marinādē esošajai skābei vajadzētu būt pietiekamai, lai sāktu šķelties gaļā esošās olbaltumvielas, atstājot jums samtainu, maigu, sulīgu gabalu — pat ja iegādātais gabals ir nedaudz stingrs. Pirms izmantot etiķi, citronu vai vīnu, kāpēc gan neizmēģināt pienu, raksta Thetakeout.com.

Foto: pixabay.com

Lai cik dīvaini tas neizklausītos, piens ir viena no lieliskajām steiku marinādes sastāvdaļām, un tas viss sakņojas vienkāršā zinātnē. Piens un citi piena produkti satur pienskābi, tāpēc marinēta gaļa kļūst tik mīksta.

Pienskābe, kā norāda nosaukums, ir kodīgs līdzeklis, kas šķeļ gaļu tāpat kā etiķis un augļu sulas. Bet tā ir daudz maigāka skābe. Atstājot gaļu vairākas stundas mērcēt pienā, notiek jauka un lēna muskuļu šķiedru sadalīšanās, kā rezultātā gaļa ir maigi košļājama. Turklāt piens palīdz noturēt mitrumu, atstājot katru steika kumosu īpaši sulīgu.

Piens pasargā no pārmērīgām marinādēm

Foto: pixabay.com

Visiem šad un tad patīk spēcīga steiku marināde, piemēram, sinepes vai arī asie pipari. Bet kā ir tad, kad vienkārši vēlaties izbaudīt gaļas steika garšu? Tad atkal piens ir galvenais.

Pienam ir ļoti maiga garša, īpaši, ja to izmanto kā marinādi, tāpēc tad paliks paša steika dabiskā garša. Tikai nemarinējiet to pārāk ilgi. Līdz 24 stundām parasti ir pietiekami daudz laika jebkurai marinādei. Lai iegūtu labākos rezultātus, izmantojiet pilnpienu, nevis ar samazinātu tauku saturu.

Cita veida piena produkti arī ir piemēroti steiku marinādēm, piemēram, jogurts vai paniņas. Tie lieliski sader arī ar gaļu, ne tikai ar steiku, bet, piemēram, ar paniņās marinētu cūkgaļas plecu.

Pozitīvi ir tas, ka, pateicoties jogurta un paniņu skābumam, tie sadala gaļu vēl ātrāk, tāpēc īsākā laikā jūs iegūsit maigāku griezumu. Bet, ja jūs meklējat garšu un maigumu, labs, lēts un viegli pieejams piens no jebkura pārtikas preču veikala ir pareizais veids.

Gaļas garša nemainās

Foto: pixabay.com

Piens var šķist negaidīta izvēle steika marinēšanai, taču tā ir lieliska iespēja, ja vēlas saglabāt kvalitatīvas gaļas dabīgās garšas, nepārspīlējot tās. Piena olbaltumvielas, piemēram, kazeīns, palīdz maigi sadalīt muskuļu šķiedras, radot maigu steiku. Piena tauki arī rada barjeru, kas aiztur mitrumu, padarot gaļu sulīgāku, raksta tynerpondfarm.

Steikiem piens piedāvā neitrālu garšu, kas ļauj izcelties liellopa gaļas garšai. Tas ir īpaši svarīgi ar zāli barotai liellopu gaļai, piemēram, kad vēlas, lai steika dabiskā, bagātīgā garša būtu ēdiena zvaigzne. Vienkārši marinējot steiku pienā dažas stundas, tas var kļūt mīkstāks, nemainot garšu.

Pienā marinēts steiks

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

2 steiki

2 glāzes pilnpiena

Sāls un pipari pēc garšas

1-2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas

svaigs rozmarīns vai timiāns (pēc izvēles)

PAGATAVOŠANA

  • Seklā traukā sajauc pienu, ķiplokus un zaļumus.
  • Iegremdē steikus maisījumā, pārliecinoties, ka tie ir pilnībā pārklāti.
  • Liek ledusskapī uz 4-6 stundām, ik pa laikam apgriežot.
  • Izņemiet steikus no piena, nosusiniet un pievienojiet sāli un piparus.
  • Uz grila vai pannā apcep steikus uz vidējas uguns, līdz tie sasniedz vēlamo gatavības līmeni.

Dzīvesstils

Vai ir nojausma, kāds ir jūsu noslēpums? Vai esat gatavs pārsteigumam? Veiciet izvēli un izlasiet atbildes. Dažkārt mēs paši neapzināmies, kādas emocijas un vēlmes slēpjam. Izvēle, ko izdarām intuitīvi, var daudz atklāt par mums un mūsu visdziļāko pieredzi.