Dzīvojam skaisti

6.dec 2024
Tuvojoties gada nogales svētkiem, viena no neatņemām svētku galda sastāvdaļām ir dažādi salāti, kuru receptē nereti sastopami konservēti zaļie zirnīši un kukurūza. Kā uzglabāt konservētus zirņus, kukurūzu, pupiņas un turku zirņus, ja bundža ir atvērta, tomēr viss tās saturs nav izlietots? Ar padomiem dalās “postimees.ee”.
6.dec 2024
Kā tas nākas, ka zilo pelējumu, kas piešķir zilajam sieram nosaukumu, mēs varam droši ēst? Jūs esat vakariņu ballītē un tikko esat paskatījies uz siera plati. Kad paņemat pirmo burvīgo gorgonzolas kumosu, var rasties jautājums: kāpēc ir droši ēst šo sapelējušo ēdienu, ja daudzi pelējumi var radīt slimības?
5.dec 2024
Ziemassvētki ir svētki, kur tradicionāli uz galda daudz gardumu. Cepumi, konfektes, pīrāgi un kūciņas. Īpaši šokolāde - tai ir ne tikai bagātīga garša, bet tā piepilda māju ar maģisku aromātu.
5.dec 2024
Lielākajā daļā ģimeņu piparkūkas mīklu Ziemassvētku laikā pērk veikalā, jo domā, ka pašam uztaisīt mīklu ir sarežģīti un ķēpīgi.
4.dec 2024
Mēle vienmēr ir uzskatīta par delikatesi. Vēl viduslaikos Francijā bija likums, saskaņā ar ko zemniekiem, kaujot mājlopus, nebija tiesību paturēt mēli – to pasniedza tikai uz kungu galda. Un ķeizarienes Katrīnas I mīļākais ēdiens bija vārīta mēle ar gurķiem.
4.dec 2024
Ļoti vienkāršs garnīrs vai pīrāga pildījums, tvaicēti kāposti ar bekonu ir vienkārša sastāvdaļu kombinācija, taču tajā ir daudz garšu. Receptei nav nepieciešama īpaša sagatavošana. Vienkārši sagriež kubiņos un pagatavo bekonu un sīpolus, pievienojiet kāpostus un pēc tam vāra apmēram 20 minūtes vistas buljonā vai ūdenī.
3.dec 2024
Ir laika starpība starp brīdi, kad esat ēdis pietiekami, lai remdētu izsalkumu, un brīdi, kad smadzenes patiešām saprot, ka esat paēdis. Kāpēc? Smadzenēm ir vajadzīgs brīdis, lai saprastu, ka esat paēdis, un tas nozīmē, ka  sniedzaties  pēc pēdējās maizītes vēl pēc tam, kad izsalkums jau remdējies.
3.dec 2024
Filtrētā kafija un espress ir veselīgākie kafijas veidi. Par to raksta Daily Mail, atsaucoties uz zinātnieku pētījumiem. Filtrētā kafija, kas pagatavota, izlaižot maltas pupiņas caur papīra vai sieta filtru, samazina artēriju slimību risku, kas ir visizplatītākais sirdslēkmes cēlonis.
3.dec 2024
Mums tik ierastās sviestmaizes, auzu pārslas, kafija un smalkmaizītes ir sliktākās iespējas, ko varat izvēlēties brokastīm, skaidro uztura speciālists Barteks Šemrajs portālam “onet.pl”.
2.dec 2024
Pirmkārt pastāv parastās majonēzes mazkaloriju versijas. Tas ir vienkāršākais veids, kā kontrolēt kalorijas. Tomēr veselīgāka alternatīva lielveikalu majonēzei ir mājās gatavota versija. To pagatavot nav grūti, jo īpaši tāpēc, ka var kontrolēt pievienotās sāls daudzumu.
2.dec 2024
Vai tā ir taisnība, ka pasaule griežas, pateicoties kafijai? Iespējams, tas būtu pārāk pārspīlēts apgalvojums, taču tajā ir arī daļa patiesības. Kafija, kas ir vispopulārākais dzēriens, ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa daudzu cilvēku dzīvē.
1.dec 2024
1.decembris ir klāt, tāpēc laiks skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem. Un šodien ir Adventes pirmā svētdiena. Lai māja smaržo pēc piparkūkām, mandarīniem un citiem gardiem labumiem, kas tik ļoti piestāv decembrim un gada izskaņai! Virtuves huligāns Pipars piedāvā piparkūku bumbiņu recepti.
30.nov 2024
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
29.nov 2024
Šis ēdiens ir piemērots gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam – pagatavojams ātri un vienkārši. Mēģiniet to pagatavot: gardi vistas gaļas rullīši, pildīti ar zaļajām pupiņām un burkāniem, ietīti bekona sloksnēs. Ēdiens ir ļoti garšīgs - uzkoda rotās jebkuru galdu. Maigas vistas gaļas, kraukšķīgu dārzeņu un garšīga bekona kombinācija.
28.nov 2024
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
27.nov 2024
Var viegli apgrauzdēt cukurķirbi, sviesta ķirbi un pēc tam iegūt biezeni maizes cepšanai. Tādā veidā jūs iegūsit vairāk grauzdētu un karamelizētu garšu. Var arī tvaicēt vai vārīt, lai gan zudīs cepšanas papildu garšu.
26.nov 2024
Sātīgs un veselīgs brokastu variants, ar kuru var tikt galā pilnīgi katrs! Prosas putra ir universāls ēdiens. To var izmantot kā piedevu, pagatavot brokastīs vai pievienot kā pildījumu konditorejas izstrādājumiem.
25.nov 2024
Šis tītara gaļas un kāpostu sautējums, kas sastāv no maltas tītara gaļas, kāpostiem, burkāniem un tomātiem, vēsās dienās nodrošinās garšīgu komfortu mājās. Ja vēlaties maltīti vēsā laikā vai kārojat komfortablu ēdienu, šis kāpostu sautējums ir atbilde. Šis sautējums ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs.
25.nov 2024
“Mums māca, ka tieksme pēc ēdiena ir kaut kas, kas ir jākontrolē un kam ir jāpretojas, taču, ja nu ir cita pieeja? Lai gan tieksmei pēc ēdiena var būt daudz iemeslu, ir daudz stresa faktoru, kas slēpjas zem uztura piramīdas un izpratnes par ēdienreizēm,” raksta healthline.com.
25.nov 2024
Dažiem cilvēkiem labāk ir izlaist pirmo ēdienreizi, lai izvairītos no bīstamām sekām veselībai. Labi zināms teiciens vēsta: "Ēd brokastīs pats, pusdienās dalies ar draugu un dod vakariņas ienaidniekam." Un daudzi dod priekšroku to ņemt vērā ikdienā, uzskatot rīta maltīti par svarīgāko un obligātu labai vielmaiņai, enerģijas palielināšanai un fizisko un garīgo spēju stimulēšanai. Bet izrādās, ka brokastis dažos gadījumos var nodarīt nopietnu kaitējumu. Un labāk būtu no tā atteikties vispār.
24.nov 2024
Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.
23.nov 2024
“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.