Tibetas mūku recepte - tēja ar sviestu

© unsplash.com

Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.

Sviests ir diezgan negaidīta piedeva tējai, taču tā nekaitē dzērienam, drīzāk - tieši otrādi.

Sviesta gabaliņš tējā piešķirs dzērienam samtainu tekstūru un neparastu garšu, padarīs to "sātīgāku" - kopā ar šādu tēju nekārosies apēst kādu cepumiņu vai konfekti.

unsplash.com

Kā pagatavot tēju ar sviestu

Pagatavojiet savu iecienīto tēju kā parasti;

pievienojiet 1 ēdamkaroti sviesta;

pievienojiet nedaudz sāls un labi samaisiet.

Kad sviests ir pilnībā izkusis, dzēriens ir gatavs dzeršanai. Tā garša sākumā var šķist nedaudz specifiska, bet dodiet tai mirkli “atklāties”.

Pixabay.com

Šāds dzēriens tradicionāli tiek gatavots Tibetā - tur šī tēja tiek uzskatīta par barojošu un vislabāko pasaulē. Mūki to pagatavo ar jaku - Tibetas govs - piena un ūdens maisījumu, pēc tam pievieno jaku sviestu un sāli.

Līdzīgu dzērienu ar pienu vai krējumu gatavo arī citās austrumu valstīs.

Šī tēja ir lielisks tonizējošs līdzeklis, mazina nogurumu, piešķir spēku un remdē izsalkumu.

Tomēr ar šo dzērienu ieteicams būt uzmanīgiem, ja ir paaugstināts asinsspiediens, problēmas ar nierēm vai tūska - sāls un taukvielas radīs papildu slogu organismam.

Dzīvesstils

Tuvojoties pavasarim un paaugstinoties gaisa temperatūrai, mūsu faunas zvēri jeb zīdītāji, kuri ziemu pavada dziļā miegā, sāk mosties. Jau marta vidū var novērot pirmos ežus, kas modušies no dziļā miega. Drīz vien ežiem seko sikspārņi, tad sicistas un susuri. Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis atklāj, ka zvēru atmošanās jeb atmigšanas laiks ir atšķirīgs dažādos Latvijas reģionos - jo tālāk uz ziemeļiem, jo vēlāk notiek atmošanās.

Svarīgākais