Žāvēti un svaigi augļi: vai ir atšķirības uzturvērtībā?

© Foto: pixabay.com

Žāvēti augļi satur koncentrētu cukuru un kaloriju daudzumu, jo ūdens tiek noņemts žāvēšanas procesā. Rezultātā viena žāvētu augļu porcija satur ievērojami vairāk ogļhidrātu un enerģijas nekā tā svaigie kolēģi.

Šī ir lieliska iespēja ātrai uzkodai, it īpaši, ja ir svarīgi uzturēt augstu enerģijas līmeni. Tomēr žāvēti augļi jālieto ierobežotā daudzumā, lai izvairītos no pēkšņām cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs, raksta Verywellhealth. Ārsts Sohaibs Imtiazs stāsta par atšķirībām starp žāvētiem augļiem un svaigiem augļiem.

Foto: pixabay.com

Turklāt žāvēti augļi ir bagāti ar uztura šķiedrvielām un antioksidantiem, kas pasargā organismu no iekaisumiem un brīvajiem radikāļiem.

Savukārt svaigos augļos ir vairāk mitruma un C vitamīna, kas tiek zaudēts žāvēšanas laikā. Tie palīdz uzturēt ūdens līdzsvaru organismā un sniedz sāta sajūtu. Ar mazāku cukura un kaloriju daudzumu svaigus augļus var ēst lielākos daudzumos, neriskējot iegūt papildu svaru.

Foto: pixabay.com

Vēl viena svaigu augļu priekšrocība ir piedevu trūkums: konservanti vai papildu cukurs. Tie tiek sagremoti lēnāk, nodrošinot vienmērīgu enerģijas piegādi un palīdzot ilgāk justies paēdušam.

Saskaņā ar Sohaiba Imtiaza teikto, ja ir jāizvēlas starp svaigiem augļiem un žāvētiem augļiem, tad labāk izvēlēties pirmo.

Dzīvesstils

Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.

Svarīgākais