Mimoza, klasisks kokteilis, nav nekas cits kā dzirkstošais vīns un apelsīnu sula, savukārt no saldējuma un baltās šokolādes skaidiņām var iegūt diezgan labu vaniļas mērci. Vēl viena divu sastāvdaļu recepte, kas, šķiet, ir noturīga, ir cepumi, kas pagatavoti tikai no krējuma un miltiem.
Viltība ir tāda, ka miltiem ir jābūt pašbriestošajiem. Ja ir tikai universāli milti, šī recepte kļūst par četru sastāvdaļu recepti, jo būs jāpievieno cepamais pulveris un sāls, piedāvā Thetakeout.
Lai pagatavotu cepumus, sajauciet 2 glāzes miltu ar 1 ¼ glāzi bieza krējuma. (Ja izmantojat universālus miltus, pievienojiet ēdamkaroti cepamā pulvera un pusotru tējkaroti sāls). Šīs receptes skaistums ir tāds, ka vegāniskajai versijai var izmantot konservētu kokosriekstu krēmu (nevis saldināto saturu) vai jebkuru citu uz augu bāzes ražotu smagā krējuma aizstājēju.
Cepumu mīklu var izrullēt un sagriezt, vai arī vienkārši izrullēt un likt uz cepešpannas, sadalot porcijās, veidojot 16 mazus vai astoņus lielus cepumus. Ja vēlas, lai cepumi izskatītos īpaši skaisti, pirms cepšanas tos ieziež ar vairāk krējuma. Cep 220 grādos apmēram 12 minūtes.
Ja esat universālu miltu cienītājs, tādā gadījumā kāpēc gan nepievienot vēl dažas sastāvdaļas? Ja ēdat vienkāršus cepumus, iespējams, ka papildu tējkarote sāls uzlabo garšu. Saldākam biskvītam izlaidiet sāli un pievienojiet 2 ēdamkarotes cukura. Apmēram puse tējkarotes ķiploku vai sīpolu pulvera vai citu kaltētu garšaugu vai garšvielu varētu paspilgtināt sāļos cepumus.
Varat arī izrotāt šos cepumus ar dažiem izvēlētiem maisījumiem. Sasmalcināts Čedaras siera būtu lielisks, ar ko sākt garnēšanu, lai gan, ja vēlas, var izmantot citus puscietos sierus, piemēram, Šveices sieru vai piparu sieru.
Sagriezti zaļie sīpoli atsevišķi vai kopā ar sieru varētu pievienot kādu pikantu garšu, savukārt sadrupināts bekons, visticamāk, būtu vēl viens garšīgs papildinājums. Faktiski ar bekonu varētu pārvarēt robežu starp saldajiem un sāļajiem cepumiem, iemaisot dažas ēdamkarotes kļavu sīrupa.
Vēl daži negaidīti, bet tomēr garšīgi cepumu uzlabotāji varētu būt laima miziņa kopā ar ēdamkaroti tā sulas vai ēdamkaroti pikantās un saldās srirachas.