Cik ilgi ieteicams uzglabāt mājās svaigi maltu kafiju?

© Pexels.com

Ja arī jums mājās ir kafijas dzirnaviņas, lai baudītu svaigu dzērienu katru dienu, jūs noteikti zināt, ka pupiņu malšana aizņem vairāk laika, bet arī iegūtās kafijas kvalitāte ir daudz labāka. Daudzus interesē jautājums, vai, samaļot pupiņas, jāgaida, lai pagatavotu kafiju, vai arī to var pagatavot uzreiz, un ciki ilgi svaigo malumu var uzglabāt - uz šo jautājumu atbildēja “The TakeOut” barista un kafijas eksperts Mets Vudbērns-Simmonds.

"Svaigi maltas kafijas pupiņas jāpagatavo 30 minūšu laikā pēc malšanas. Sasmalcinot pupiņas, mēs atbrīvojam no pupiņu vidus visas gaistošās eļļas, kas piešķir jūsu pagatavotajam dzērienam gardo aromātu. Šīs eļļas lēnām iztvaiko, un, aptuveni 40 minūtes pēc malšanas, tās pilnībā izzūd, paņemot līdzi visus šos gardos aromātus," skaidroja eksperts.

Tātad - jo ilgāk jūs atstājat neizmantotu svaigi maltu kafiju, jo tā kļūst bezgaršīgāka.

Pexels.com

Barista iesaka: "Sasmalciniet un pēc tam nekavējoties pagatavojiet kafiju, lai pēc iespējas vairāk aromātisko eļļu no pupiņām nonāktu jūsu tasītē".

Lai arī mūsdienu pasaulē dažkārt ir grūti atrast dažas papildu minūtes kafijas pupiņu malšanai, tāpēc daudzi kafijas cienītāji dzērienu gatavo lielākas porcijas, tomēr barista norāda, ka tas ir pavisam nepareizi.

Pexels.com

"Katrai tasei jābūt svaigi samaltai. Pat aizņemtākās kafejnīcas saviem espresso automātiem nemaļ kafiju pirms laika. Ātrums, ar kādu aromātiskie savienojumi oksidējas un sadalās dažu minūšu laikā pēc malšanas, nozīmē, ka, ja vien nākamajās 20 minūtēs neplānojat izdzert vairākas kafijas tasītes, nevajadzētu likt akcentu uz lielu porciju malšanu," norāda kafijas eksperts.

Dzīvesstils

Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!

Svarīgākais