Skaistums&Veselība

9.feb
Franču sieviešu bezrūpīgā pieeja grimam ir teju leģendāra - un tieši tagad, kad skaistuma industrija liek uzsvaru uz minimālismu, franču estētika atkal kļūst aktuāla. Žurnāliste Sali Hjūdža kopā ar “The Guardian” meklē ideālo franču skaistuma formulu.
9.feb
Skolās un bērnudārzos turpina samazināties apmeklējums akūto elpceļu saslimšanu dēļ, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.
8.feb
Vai vēlaties izmēģināt jaunu vistas pagatavošanas veidu, kas pārsteigs ar vienkāršību un garšu? Šīs izsmalcinātās kotletes būs glābiņš, ja esat noguruši no sausiem un nelāgiem vistas krūtiņu ēdieniem.
8.feb
Saules gaisma ir vajadzīga ne tikai dzīvībai un augšanai - tā ir nepieciešama arī mūsu garīgajai veselībai. Saskaņā ar “Healthline.com”, saules gaisma būtiski ietekmē mūsu garastāvokli un vispārējo labsajūtu. Kā pārdzīvot gada tumšo laiku un nepadoties sezonālajai depresijai? Lūk, daži vērtīgi ieteikumi.
8.feb
Skaistas brīnumpārvērtības veic "Salvijas pārvērtības" Liepājā. Ar meikapa un aksesuāru palīdzību atklāt sievietē skaisto, netveramo, trauslo un īpašo. Nelieli otas pieskārieni spēj darīt brīnumus. Un skaistas esam mēs visas, tikai jāprot to pareizi izcelt un parādīt, sevi raksturo "Salvijas pārvērtības".
7.feb
Gadsimtiem ilgi ārsti ir izmantojuši ožu kā vienu no savām diagnostikas metodēm. Mūsdienu medicīna apstiprina, ka specifiskas smakas, kas izplūst no ķermeņa, var liecināt par dažādām slimībām. Medicīniskā intuīcija ir ne tikai intuīcija, bet arī spēja pamanīt ķīmiskās izmaiņas organismā.
7.feb
Kolagēns tiek pievienots visam - sākot no mūsu ādas kopšanas līdzekļiem līdz rīta kafijai. Tas ir proteīns, kas atrodams ādā, matos, nagos, kaulos un muskuļos, un tiek uzskatīts, ka tas palīdz uzlabot ādas elastību un apjomu. Dabiskais novecošanās process, saules radītie bojājumi un dzīvesveida faktori, piemēram, smēķēšana un diēta, var ietekmēt mūsu kolagēna līmeni, tāpēc kolagēns dzērienu un uztura bagātinātāju veidā, parasti dzīvnieku izcelsmes, ir kļuvis tik populārs. Bet vai tas tiešām strādā? Atbild “The Guardian”.
6.feb
Vai lasim pirms tā gatavošanas vai pasniegšanas jānoņem āda. Vai laša ādu ir droši ēst un vai tā sniedz ēdienreizei garšu, tekstūru un būtiskas uzturvielas?
6.feb
Greipfrūts ir citrusaugļu ģimenes pārstāvis - pomelo un saldā apelsīna hibrīds. Bet vai zinājāt, ka, lai gan citroni, laimi un apelsīni ir kultivēti jau tūkstošiem gadu, greipfrūti skaistajā tropiskajā Barbadosas salā ieradās tikai 16. gadsimtā? Par tā labajām - un ne tikai - īpašībām stāsta “Eating Well” eksperti.
6.feb
Ziņas par gripas epidēmijas sākumu parādījās jau decembrī, un saslimstība ar to turpina pieaugt. Kādi ir galvenie gripas profilakses pasākumi un kam pievērst uzmanību atlabšanas procesā, stāsta BENU Aptiekas uzaicinātā eksperte, ģimenes ārste Zane Zitmane un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
6.feb
“Kalorijas jebkurā ēdienā vai dzērienā nodrošina jūsu ķermeni ar degvielu,” skaidro uztura speciālists Madijs Paskvariello, tomer jūsu ķermeņa spēja efektīvi izmantot šo degvielu un enerģijas veids, ko saņemat no šīs pārtikas, ir atkarīga no makroelementu un šķiedrvielu līdzsvara pārtikā. Kas ir tie ēdieni, kas ir spējīgi jūsu ķermenim dot tūlītēju enerģijas lādiņu? Paskvariello skaidro kopā ar “RealSimple”.
6.feb
Zobu tīrīšana ir viena no ikdienas rutīnas sastāvdaļām, un lielākā daļa no mums to veic ar pierastām kustībām - bet vai esat pārliecināts, ka darāt to pareizi? Par to, kādā secībā pareizi jālieto mutes higiēnas līdzekļi, raksta CNN.
5.feb
Miegs ir galvenais produktivitātes elements, taču slaveniem cilvēkiem bijusi ļoti atšķirīga pieeja tam. Daži gulēja tikai dažas stundas, vairāk laika veltot darbam, bet citi īpašu uzmanību pievērsa miegam, rbc.ua.
5.feb
Lai katru dienu uzņemtu pietiekami daudz ūdens, tam nav jābūt tikai no šķidruma. Ēdot mitrinošus pārtikas produktus, jūs varat saglabāt ķermeņa ūdens līdzsvaru, kas ir būtisks labai veselībai.
5.feb
Resnās zarnas vēzis ir viena no izplatītākajām onkoloģiskajām slimībām pasaulē. Lai gan medicīna strauji uzlabojas, daudzos gadījumos tas tiek diagnosticēts pārāk vēlu, jo agrīnās stadijas bieži noris bez skaidri pamanāmiem simptomiem. No kādiem produktiem ārsti mudina atteikties pēc iespējas ātrāk, raksta “tv3.lt”.
5.feb
Vai lūpu balzams rada atkarību? Atbildi meklē “The Guardian”.
4.feb
Par olu dzeltenumu krāsām ir daudz diskusiju - daži cilvēki apgalvo, ka dzeltenumi ar dziļu oranžu nokrāsu ir labāki uzturvērtības ziņā, salīdzinot ar saulaināk dzeltenajiem, savukārt citi saka, ka krāsu atšķirībai nav nozīmes. Kā ir patiesībā? Skaidro “RealSimple”.
4.feb
Daudzi no mums ir gatavi tērēt ievērojamas naudas summas, cenšoties palēnināt novecošanos un saglabāt jaunību, tomēr beidzot ir nosaukta metode, kas atzīta par visefektīvāko, ziņo “Inc.com”.
4.feb
Dubaijas šokolādi, kas piesaista ar tādām sastāvdaļām kā augstas kvalitātes šokolāde, pistācijas un zelta "eņģeļu mati", daudzi uzskata par delikatesi. Taču jaunākie pētījumi liecina, ka visos pārbaudītajos importētajos paraugos konstatētas veselībai kaitīgas vielas, vēsta Austria Today.
4.feb
Lielākā daļa cilvēku mazgāšanos un vannošanos uzskata par ieradumu un tāpēc reti domā, kā tieši viņi to dara. Un varbūt tāpēc katru reizi palaiž garām trīs svarīgas ķermeņa daļas.
3.feb
Saskaņā ar statistiku, ziemas mēnešos palielinās patērētā alkohola daudzums, jo lielākā daļa cilvēku alkoholu saista ar iespēju sasildīties. Tomēr ārsti kategoriski nepiekrīt šādai pieejai un iesaka pacientiem, gluži pretēji, censties pēc iespējas mazāk lietot alkoholiskos dzērienus, vēsta Prozoro.
3.feb
Zinātnieki ir uz atklājuma robežas, kas varētu pilnībā mainīt onkoloģiju kā medicīnas jomu.