Zemesriekstu sviests ir īsts gardums, to var izmantot gan brokastu ēdienos, gan smūtijos, gan pamatēdienos un tas lieliski noder kā uzkoda, kad jāsteidzas un pa rokai ir vēl kāds ābols vai banāns.
Staigājot pa piemājas Rimi, mēs varam vien nobrīnīties, ko tik nevar atrast veikalos, sen pagājis ir tas laiks, kad Rīgas veikalu plauktos gozējas tikai kartupeļi un burkāni. Ir gan batātes jeb saldie kartupeļi - gan oranži, gan violeti, ir interesanti puķkāpostu veidi, Japānas baklažāni, Briseles kāposti un dažnedažādākie augļi.
Lai arī cik ļoti vēlējos sākt stāstu par traukiem ar slaveno klasiku, daudziem zināmo franču «balto zeltu» - Limožas porcelānu vai izsmalcināto angļu Bone China, tomēr nolēmu šoreiz apskatīt ļoti interesantu tendenci, kuru varam pamanīt pēdējos pāris gadus.
Kā dienu sāksi, tā arī to pavadīsi! Tāpēc ļoti svarīgi ir garšīgi, sabalansēti un sātīgi paēst brokastis. Tā ir neatņemama rīta rituāla sastāvdaļa un veids, kā iegūt enerģiju un labu garastāvokli visai dienai. Svarīgi, lai brokastīs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki un šķiedrvielas - tādu ēdienreizi mēs varam saukt par sabalansētu.
Parasti ar austerēm ir tā, ka tās, vai nu ļoti garšo vai neiet pie dūšas. Taču, ja tavs ķermenis izmisīgi signalizē, ka viņam vajag austeres, visticamāk ir tā, ka tev trūkst cinks, bet austeres ir bagātīgs cinka avots.