Kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu

© Foto: pixabay.com

Sātīgs paēdiens kārtīgām pusdienām vai vakariņām. Zeltainas, bagātīgas garšas buķetes apveltītas kartupeļu pankūkas ar kraukšķīgām maliņām.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

4 lieli kartupeļi

2 olas

5 ēdamkarotes miltu

3 sīpoli

sāls

eļļa cepšanai

pildījumam: 500 g maltas gaļas

2 sīpoli

1 ēdamkarote skāba krējuma

sāls

malti melnie pipari

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA:

  1. Kartupeļus un sīpolus nomizo, sagriež gabaliņos un sablendē viendabīgā masā.
  2. Masai pievieno olas, miltus, sāli un labi izmaisa.
  3. Sablendē pildījumam paredzēto sīpolu, to iemaisa maltajā gaļā, pievieno skābu krējumu, sāli, maltus piparus. Gaļas masu labi samīca.
  4. Pannā ielej eļļu, kārtīgi uzkarsē. Karstajā eļļā ar karoti liek kartupeļu masu un veido pankūkas, nedaudz apcep, tad pa virsu liek no maltās gaļas veidotas lodītes un turpina cepšanu.
  5. Uz gaļas masas, tā, lai to nosegtu, liek kartupeļu masu. Kad pankūkas apakšējā kārta apcepusi zeltaini brūna, ar lāpstiņas un dakšiņas palīdzību pankūkas uzmanīgi apgriež un cep otru pusi.
  6. Pankūkas saliek cepamajā traukā un 10 - 15 minūtes ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.

Padomi kartupeļu pankūku pagatavošanai

  • Kartupeļu pankūku gatavošanai vispiemērotākie ir nobrieduši, lieli, miltaini kartupeļi.
  • Jo sausāki būs rīvētie kartupeļi, jo saturīgāka būs pankūku mīkla: tieši tāpēc ērtai kartupeļu rīvēšanai ieteicams izmantot sulas spiedi - būs gan kartupeļi sarīvēti, gan izspiesta sula. Ja kartupeļus rīvē ar parasto rīvi, sarīvēto masu pēc tam virtuves dvielī nosusina iespējami sausāku.
  • Kartupeļu sulai neilgi pastāvot, trauka dibenā nogulsnējas ciete: sulu uzmanīgi nolej un cieti pievieno rīvēto kartupeļu masai - pankūkas būs kraukšķīgākas.
  • Ja kartupeļu masai pievieno miltus, tos vispirms samaisa ar olu viendabīgā putriņā un tikai pēc tam pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.
  • Pankūkas cep lielā eļļas vai tauku daudzumā, pēc tam nosusina papīra dvielī.
  • Pankūkas vēlams pasniegt uzreiz pēc cepšanas - atdziestot tās zaudē savu kraukšķīgumu un īpašo aromātu.

Svarīgākais