Vienkāršs veids, kā uzlabot olīveļļas garšu

© Foto: Depositphotos

Parastā olīveļļa, ko pērk ikdienas gatavošanai un lieto ikdienā, parasti ir ar vāju olīvu garšas un kopumā tā garšo diezgan neitrāli.

Bet izrādās, ka ir vienkāršs veids, ka uzlabot olīveļļas garšu un tas nav nemaz dārgi. Viss, kas jādara, ir jāiemet olīveļļā pāris olīvu kauliņi. Tā ir diezgan ģeniāla ideja. Galu galā olīveļļā var ielikt gandrīz jebko — no saulē kaltētiem tomātiem līdz bazilikam. Tātad, ja vēlas, lai olīveļļa garšotu labāk un izteiksmīgāk, tai pievieno dažus olīvu kauliņus un tas palīdzēs, jo tik un tā tie jāizmet, raksta BonAppetit.com.

Foto: pixabay.com

Bet neizmanto tos kauliņus, ko izspļauj, našķojoties ar olīvām, jo tas piepildīs eļļu ar nepatīkamiem mikroorganismiem. Tā vietā izmanto kauliņus no olīvām, kas izņemti ar nazi.

Foto: pixabay.com

Un pat tad olīveļļu ieteicams uzglabāt ledusskapī un izlietot pāris dienu laikā. Sastāvdaļu, kas satur mitrumu, pievienošana olīveļļai, pakļauj eļļu kaitīgām baktērijām, kas var savairoties.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.