Gardais ābolu rausis vakariņām

© Foto: pixabay.com

Kā pagatavot ābolu pīrāgu? Sulīgs, aromātisks ābolu pīrāgs - recepte brīnišķīgai tējas cepšanai. Mūsdienu aizņemtajām mājsaimniecēm patīk ātri pagatavot vienkāršu ābolu pīrāgu.

Īpaši noderēs recepte ābolu pīrāgam ar kefīru vai ābolu pīrāgu ar krējumu vai pienu. Bieži lietotās sastāvdaļas ābolu pīrāgā: cukurs, milti, ābols, sviests, olas, cepamais pulveris, pūdercukurs, vaniļas cukurs, piens, skābs krējums, citrons, kviešu milti, maltais kanēlis, soda, margarīns, citronu sula, augu eļļa, manna, brūnais cukurs, kanēlis.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

200 g sviesta

6 ēd. k. cukura

7g rauga

šķ. sāls

200 ml piena

300 g miltu

ola

2 lieli āboli

DRUMSTALĀM:

100 g sviesta

100 g cukura

100 g miltu

vaniļa.

PAGATAVOŠANA:

siltā pienā ieber raugu un tad iemaisa pārējās sausās sastāvdaļas un 200 g sviestu, 6 ēd. k cukura, 7 g sausā rauga, šķipsniņa sāls. Maisa un pievieno 200 ml piena, 1 olu un 300 gr miltu. Samaisa līdz veidojas viendabīga masa. Tad lej pannā (apaļā vai četrkantīgā, pēc izvēles ), pa virsu izkārto ābolus. Tālāk sajaucam drumstalas - visas sastāvdaļas kopā, pārkaisa pāri ābolu kārtiņai, pa virsu var uzbērt vēl cukuru, lai kraukšķīga garoziņa.

Cep 50 minūtes 200 grādos. Pasniedz ar pavasarīgu ievārījumu no ziemas krājumiem.

Dzīvesstils

Kartupeļu vārīšanā nav nekā aizraujoša. Taču tā ir būtiska gatavošanas tehnika, kas ir pirmais solis, lai pagatavotu daudzus ēdienus, piemēram, kartupeļu biezeni, kartupeļu salātus un vienkārši vārītus kartupeļus.

Svarīgākais