Kā pagatavot ābolu pīrāgu? Sulīgs, aromātisks ābolu pīrāgs - recepte brīnišķīgai tējas cepšanai. Mūsdienu aizņemtajām mājsaimniecēm patīk ātri pagatavot vienkāršu ābolu pīrāgu.
Īpaši noderēs recepte ābolu pīrāgam ar kefīru vai ābolu pīrāgu ar krējumu vai pienu. Bieži lietotās sastāvdaļas ābolu pīrāgā: cukurs, milti, ābols, sviests, olas, cepamais pulveris, pūdercukurs, vaniļas cukurs, piens, skābs krējums, citrons, kviešu milti, maltais kanēlis, soda, margarīns, citronu sula, augu eļļa, manna, brūnais cukurs, kanēlis.
SASTĀVDAĻAS:
200 g sviesta
6 ēd. k. cukura
7g rauga
šķ. sāls
200 ml piena
300 g miltu
ola
2 lieli āboli
DRUMSTALĀM:
100 g sviesta
100 g cukura
100 g miltu
vaniļa.
PAGATAVOŠANA:
siltā pienā ieber raugu un tad iemaisa pārējās sausās sastāvdaļas un 200 g sviestu, 6 ēd. k cukura, 7 g sausā rauga, šķipsniņa sāls. Maisa un pievieno 200 ml piena, 1 olu un 300 gr miltu. Samaisa līdz veidojas viendabīga masa. Tad lej pannā (apaļā vai četrkantīgā, pēc izvēles ), pa virsu izkārto ābolus. Tālāk sajaucam drumstalas - visas sastāvdaļas kopā, pārkaisa pāri ābolu kārtiņai, pa virsu var uzbērt vēl cukuru, lai kraukšķīga garoziņa.
Cep 50 minūtes 200 grādos. Pasniedz ar pavasarīgu ievārījumu no ziemas krājumiem.