Gardas mērcītes Lieldienu olu ēšanai

© Foto: pixabay.com

Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes.

Ir daudzveidīgas mērcīšu pagatavošanas receptes, lai varētu apēst Lieldienu olas.

Majonēzes un sinepju mērce

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

2 ēdamkarotes majonēzes

2 ēdamkarotes skāba krējuma

1 ēdamkarote graudaino sinepju

1 marinēts gurķis

1 ēdamkarote olīveļļas

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

Gurķi sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Avokado mērce

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

1 avokado

125 g grieķu jogurta

½ neliela čili

2 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote citrona sulas

sāls

PAGATAVOŠANA:

Avokado nomizo, sagriež gabalos, pārlej ar citrona sulu un saberž biezenī. Čili sīki sasmalcina, ķiplokus miezerī saberž, sajauc ar avokado biezeni un jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli.

Zilā siera mērce

Foto: Depositphotos

SASTĀVDAĻAS:

100 g zilā pelējuma siera

4 - 5 ēdamkarotes skāba krējuma

30 g valriekstu

1 ēdamkarote olīveļļas

sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

Sieru un valriekstus sīki sadrupina, sajauc ar krējumu un olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.