Lai gluži bez svētkiem ar neiztrūkstošajām olu kaujām nepaliktu, atliek vien nedaudz pacensties un sarūpēt vismaz trīs dažādas un ļoti apetelīgas mērcītes.
Ir daudzveidīgas mērcīšu pagatavošanas receptes, lai varētu apēst Lieldienu olas.
SASTĀVDAĻAS:
2 ēdamkarotes majonēzes
2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 ēdamkarote graudaino sinepju
1 marinēts gurķis
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
Gurķi sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
SASTĀVDAĻAS:
1 avokado
125 g grieķu jogurta
½ neliela čili
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote citrona sulas
sāls
PAGATAVOŠANA:
Avokado nomizo, sagriež gabalos, pārlej ar citrona sulu un saberž biezenī. Čili sīki sasmalcina, ķiplokus miezerī saberž, sajauc ar avokado biezeni un jogurtu. Pēc garšas pievieno sāli.
SASTĀVDAĻAS:
100 g zilā pelējuma siera
4 - 5 ēdamkarotes skāba krējuma
30 g valriekstu
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls, pipari
PAGATAVOŠANA:
Sieru un valriekstus sīki sadrupina, sajauc ar krējumu un olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.