Kūkas un pudiņš, ko pagatavo mikroviļņu krāsnī

© Foto: pixabay.com

Šīs gudrās receptes tiek pagatavotas mikroviļņu krāsnī dažu minūšu laikā, izmantojot pārsvarā veikala nopērkamās sastāvdaļas. Vai meklējat ātru pudiņa risinājumu?

Kūstošās krūzes kūkas, garšīgus citronu pudiņus, šokolādes kūkas — tas viss ir gatavs mazāk nekā 20 minūšu laikā. Ja esat aizņemts un ļoti nepieciešams kūkas, šīs ātrās receptes ir ideāls risinājums — un tām nav vajadzīgas arī īpašas prasmes, raksta bbcgoodfood.com.

Kā pagatavot gaisīgo pavlovu lasi šeit.

Rozīņu pudiņš

Foto: pixabay.com

Sastāvdaļas

100 g sviesta

200 g miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

85 g vieglā muskovado cukura

100 g rozīnes

2 lielas olas, viegli sakultas

2 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

  1. Iesmērējiet ar sviestu nelielu pudiņa formu, kas domāta mikroviļņu krāsnij. Atsevišķā bļodā miltos iemaisa sviestu un cepampulveri, tad iemaisa cukuru un rozīnes. Pakāpeniski pievienojiet olas un pienu, lai izveidotu kūkas maisījumu.
  2. Ar karoti mīklas centrā izveido iedobi. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi, to caurdur un cep mikroviļņu krāsnī augstā temperatūrā 4½-5 minūtes, līdz tas ir labi pacēlies un ir stingrs.
  3. Uzmanīgi izlieciet pudiņu uz šķīvja un ar karoti pārlej ar lielu daudzumu sīrupa. Sagrieziet šķēlēs un pasniedziet ar olu krēmu.

Šokolādes kūka

Foto: pixabay.com

Viesi neticēs, ka šo klasisko šokolādes kūku ar spīdīgo glazūru var pagatavot 15 minūšu laikā.

Sastāvdaļas:

100 ml saulespuķu eļļas, plus papildus pannai

175 g pūdercukura

140 g miltu

3 ēdamkarotes kakao

3 tējk. cepamais pulveris

2 lielas olas

1 tējkarote vaniļas esences

šokolādes, pasniegšanai

Šokolādes glazūra

100 g tumšās šokolādes, sadalītas gabaliņos

5 ēdamkarotes saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Ietaukojiet mikroviļņu krāsnī lietojamu kūkas pannu ar nedaudz eļļas un ieklājiet apakšā apli ar pergamentu.
  2. Bļodā sajauc cukuru, miltus, kakao un cepamo pulveri. Krūzē saputo eļļu, olas, vaniļu un 100 ml karsta ūdens.
  3. Šķidrās sastāvdaļas pievieno sausajām sastāvdaļām un kārtīgi samaisa, līdz iegūst mīklu bez kunkuļiem. Ielejiet maisījumu kūkas pannā un viegli piesitiet, lai izdalītos gaisa burbuļi. Pārklāj ar pārtikas plēvi.
  4. Mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu (800 vati) cep 7 minūtes. Izņem un pārbauda, vai kūka ir izcepusies, iedurot iesmu: ja tas ir tīrs, kūka ir gatava. Ļaujiet kūkai nostāvēties 5 minūtes, pēc tam noņemiet pārtikas plēvi un atdzesējiet.
  5. Lai pagatavotu glazūru, izkausējiet šokolādi ar mikroviļņu krāsnī (600 vati) apmēram 2 minūtes, maisot, līdz tā izkususi. Pievienojiet saldo krējumu un kārtīgi samaisiet līdz veidojas gluda un spīdīga masa.
  6. Kad kūka ir atdzisusi, uzklājiet glazūru un izkaisiet ar šokolādes rotājumus. Torti hermētiskā traukā var uzglabāt līdz pat 3 dienām.

Kūka krūzē

Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas:

4 ēd.k pašbriestošu miltu

4 ēdamkarotes pūdercukura

2 ēdamkarotes kakao pulvera

1 vidēja ola

3 ēdamkarotes piena

3 ēdamkarotes augu eļļas vai saulespuķu eļļas

daži pilieni vaniļas esences vai citas esences (labi der apelsīna vai piparmētras)

2 ēdamkarotes šokolādes skaidiņu, riekstu vai rozīņu utt (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Lielā krūzē pievienot 4 ēdamkarotes pašbriestošu miltu, 4 ēdamkarotes pūdercukura un 2 ēdamkarotes kakao pulvera (lai mikroviļņu krāsnī nepārplūstu) un samaisiet.
  2. Pievienojiet 1 vidēju olu un samaisiet, cik vien iespējams, taču neuztraucieties, ja mīkla vietām palikusi sausa.
  3. Pievienojiet 3 ēdamkarotes piena, 3 ēdamkarotes augu vai saulespuķu eļļas un dažus pilienus vaniļas esences un samaisiet līdz gludai masai, pirms pievienojat 2 ēdamkarotes šokolādes skaidiņu, riekstus vai rozīnes, vēlreiz samaisiet.
  4. Novietojiet krūzi mikroviļņu krāsns vidū un vāriet uz augstā temperatūrā 1½-2 minūtes vai līdz tā ir pārstājusi celties un ir stingra.

Svarīgākais