Lionas salāti tiks piedāvāti jebkurā bistro Francijas dienvidos. Liona ir valsts neoficiālā gastronomiskā galvaspilsēta, un šie salāti ir ideāls veids, kā to iepazīt.
Vai Ziemassvētku eglīte varētu kļūt par svētku galda sastāvdaļu 2025. gada pirmajās dienās? No īsiem cepumiem līdz skuju tējai – ikviena mīļākā eglīte var būt ne tikai rotājums, bet arī vitamīnu avots.
Klasiskie Cēzara salāti ar vistu tagad ir tik populāri, ka ikvienam ir vismaz ideja par to, kā to pagatavot. Un viss šeit ir patiešām vienkāršs, ja ne ēdiena galvenā iezīme - oriģinālā mērce. Protams, var iztikt ar banālu veikalā nopērkamo majonēzi, taču ar to salāti uzreiz zaudēs savu "seju".
Tā ir ilūzija, ka mandarīni ir labi un garšīgi tikai svaigā veidā. Būsiet pārsteigti, bet var cept arī pīrāgus ar mandarīniem: tie sanāks ar tādu pašu gardu, jautru aromātu kā paši augļi.
Katalonijas Atvērtās universitātes un Kolumbijas universitātes ekspertu komanda ir atklājusi nopietnas veselības sekas cilvēkiem, kuri ēd pēc pulksten 17. Zinātniskais darbs tika publicēts žurnālā "Nutrition and Diabetes".
Noteikti pagatavojiet šo ēdienu! Grilēta šķiņķa un siera burrito ir garšīgs meksikāņu ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās. Pilnīgi visiem patiks šī uzkoda. Tas ir ātri, viegli un lēti pagatavojams.
Pergamenta papīram jeb cepamajam papīram ir daudz noderīgu funkciju, lai gan to parasti izmanto tikai cepšanai. Keitija Rozenhausa, konditore ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi, pastāstīja “Southern living”, cik reižu drīkst izmantot cepamo papīru un kādi ir tā veidi.
Pasaulē 12. decembris tiek atzīmēts kā piparkūku namiņa diena. Adventes laikā, Ziemassvētkus un Jauno gadu gaidot, tradicionāli Eiropā un tostarp arī Latvijā ir piparkūku cepšanas laiks. Tās var būt ļoti dažādas - plānas un cietas, biezākas un mīkstas, gaišākas un tumšākas, ar vairāk pikantuma vai saldenākas.
Ziemas saulgrieži ir auglības, cerības un gaismas vairošanas svētki, kas likumsakarīgi ir arī gada visbagātīgākā svētku mielasta laiks. Ziemas saulgriežos nakts ir visgarākā un diena visīsākā. Ar gaismas vairošanu ir saistītas daudzas senlatviešu tradīcijas, bet Ziemassvētkos svin tās uzvaru pār tumsu.
Mini kiši ar krabju nūjiņām un zaļajiem sīpoliem var aizstāt tartletes, kanapē un sviestmaizes uz svētku galda. Tās ir arī lieliskas ceptas uzkodas. Kopumā kišs ir slavenais franču atvērtais pīrāgs, ko mūsdienās ir viegli atrast maiznīcās ne tikai Parīzē, bet arī citur Eiropā.
Kraukšķīgas un debešķīgi gardas piparkūkas ar apelsīnu garšu! Sagatavo mīklu vismaz dienu iepriekš un ļauj tai atdzist ledusskapī. No šī daudzuma iznāk aptuveni 90 cepumi
Veselīgāko produktu sarakstā ir nosaukta "pasaules veselīgākā uzkoda" kā uzturvielām bagāta iespēja, kas ir viegli pieejama jebkurā lielveikalā, "pasaulē veselīgākais auglis" kā vitamīniem un antioksidantiem bagāts "īsts našķis" un pārsteidzoši, ka "pasaulē veselīgākā gaļa", kas uztura ziņā pārspēj dažus augļus un dārzeņus, šajā BBC saraksta top 10 ir arī trīs dažādas zivju sugas.
Gandrīz ikviens ir dzirdējis kādu Ziemassvētku ticējumu, piemēram, par ēdienu skaitu, kas jāliek svētku galdā, vai par zirņu ēšanu. Taču ko par šiem ticējumiem un tajos ietvertajiem padomiem saka speciālisti?
Šis ēdiens ir bagāts ar kolagēnu un mikroelementiem. Bet katrai mājsaimniecei ir sava aukstās gaļas recepte, un debates par to, kas ir labāk - vistas kājas, cūkas stilbs vai liellopa astes, var ilgt mūžīgi. Pagatavot šo tradicionālo cienastu svētku galdam ir pavisam vienkārši, taču ir kāda nianse – process prasa laiku.
Svētki, it īpaši Jaunā gada sagaidīšana, nav iedomājami bez garda mielasta. Grandiozas maltītes pagatavošana prasa daudz uzmanības un savu daļu nervu. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) apkopojusi kuriozākos negadījumus virtuvē, lai ar smaidu sejā varam mācīties no citu kļūdām, nevis pieļaut savējās.
Ziema ir karsto dzērienu, tostarp alkoholisko kokteiļu, laiks. Karstie alkoholiskie dzērieni ir ne tikai patīkami sildoši, bet arī tiek uzskatīti par līdzekli pret saaukstēšanos. Teorētiski silta alkoholiskā dzēriena pagatavošana var šķist vienkārša - paņemiet silto dzērienu pēc savas izvēles un pievienojiet visu, kas jums ir pa rokai, tomēr, saskaņā ar “TastingTable” ir daži stiprie alkoholiskie dzērieni, kurus vislabāk atstāt aukstus.
Dārzeņi ir veselības ieguvums, un ēdienreizēs ir jāiekļauj pēc iespējas vairāk dažādu veidu dārzeņu. Katrs dārzenis satur savu unikālo vitamīnu, minerālvielu, polifenolu un citu labvēlīgu īpašību maisījumu, piedāvājot veselībai virkni ieguvumu, sākot no uzlabotas zarnu veselības līdz iekaisuma mazināšanai, labākai gremošanai un mazāka hronisku slimību un vēža riska.
Recepte ar vieglu franču noskaņu, kas dienas sākumam piešķirs komforta pieskārienu un padarīs rītu patiesi labu. Sātīgas brokastis palīdzēs tikt galā ar šo uzdevumu. Kad ārā valda kaprīzs laiks, īpaši vērtīgs kļūst silts un garšīgs ēdiens.