Trīs iemesli, kāpēc nevajadzētu dzert augļu sulas tukšā dūšā

© unsplash.com

Daudzi cilvēki no rīta ūdens vietā izdzer glāzi augļu sulas, tomēr, neskatoties uz plaši izplatīto uzskatu, ka tas ir labi jūsu veselībai, šis ieradums var nodarīt lielu kaitējumu jūsu ķermenim, raksta “Express”.

Kā norāda Dr. Lata Patil no “Ruby Hall” klīnikas, augļu sulas dzeršana tukšā dūšā var kaitīgi ietekmēt mūsu organismu, izraisot vismaz trīs dažādas veselības problēmas.

unsplash.com

Zobu erozija

Augļu sulas skābums var bojāt zobu emalju, palielinot zobu bojāšanās risku.

Nestabils cukura līmenis asinīs

Koncentrētais cukurs sulā var izraisīt strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs un pēc tam vēl straujāku pazemināšanos. Tas savukārt izraisa nogurumu, kas liek cilvēkam ātrāk justies izsalkušam.

Uzturvielu nelīdzsvarotība

Sula nesatur šķiedrvielas, kas atrodamas veselos augļos, kas palīdz regulēt gremošanu un novērst cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs.

"Ticība, ka augļu sula ir lielisks rīta dzēriens, visticamāk, ir saistīta ar vitamīniem un antioksidantiem. Tomēr labākais laiks augļu sulas dzeršanai ir ēšanas laikā vai pēc ēšanas," skaidro doktore.

unsplash.com

Maltītes laikā dzerot augļu sulu, tajā esošie vitamīni un minerālvielas tiek absorbēti kopā ar citām labvēlīgām uzturvielām, viņa saka. Savukārt ēdiens, ko ēd kopā ar sulu, var palēnināt cukura uzsūkšanos no sulas, noturot cukura līmeni asinīs normas robežās, kas ir īpaši svarīgi diabēta slimniekiem.

Dzīvesstils

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".