VIDEO. Pa spēkam pat iesācējam. Mārtiņš Sirmais rāda, kā pareizi sagriezt vistu

© Ekrānuzņēmums

Daudzi no mums ikdienas uzturā izvēlas lietot vistas gaļu, tāpēc viens no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem Mārtiņš Sirmais TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” dalās ar vienkāršu, taču ļoti efektīvu padomu, kā ikdienā ieekonomēt, iegādājoties vistas gaļu.

Sirmais neslēpj, ka doma ir pavisam vienkārša - tā vietā, lai iegādātos atsevišķi fileju, šķiņķīšus, stilbiņus, izdevīgāk ir nopirkt veselu vistu un to tad arī mājās sadalīt pa sev vēlamajām frakcijām.

Izvēloties vistu pirkt veselu un sadalīt to mājās, jāatceras gan viens - pārliecinies, ka gaļa ir svaiga un nodrošinies ar to, lai mājās būtu ass nazis - ja tā vietā izmanto šķēres, pārliecinies, ka tās ir piemērotas vistas kaulu griešanai.

Tāpat Sirmais atgādina, ka tad, kad esi nogriezis spārniņus, filejas un šķiņķīšus, paliek vistas mugurkauls, ko ļoti labi var izmantot buljona vārīšanai - tādā veidā visa vista pilnībā tiek izmantota.

Kā tieši veikt sadalīšanu, skaties video!

Dzīvesstils

Kad modes pasaule katru sezonu nāk klajā ar jaunām tendencēm, ir viegli noticēt, ka vajadzīgs jauns garderobes saturs. Bet patiesībā - daudz kas no "jaunā" jau ir tavā skapī! Rudens 2025. gadā atnes līdzsvaru starp komfortu, klasiku un vieglu retro noskaņu. Lūk, piecas aktuālās tendences, kuras, visticamāk, jau glabājas tavā apģērbu plauktos - tikai vajag tos no jauna pārlūkot, raksta “Harper’s Bazaar”.

Svarīgākais