Padoms, kā ķiploku vislabāk pievienot ēdienam

© Foto: pixabay.com

Nevis uzreiz tieši traukā — lūk, ko dara ar ķiplokiem pēc sasmalcināšanas: ēdiens ir 100 reizes garšīgāks un aromātiskāks.

Ķiploki nav tikai smaržīga garšviela dažādiem ēdieniem - no bagātīga buljona līdz biešu salātiem ar majonēzi un sieru. Jau ilgu laiku saimnieces ir pievienojušas šo augu, lai stiprinātu imūnsistēmu un piesātinātu organismu ar vitamīniem, minerālvielām un fitoncīdiem. Tāpēc tas ir biežs viesis uz pusdienu galda no vēla rudens līdz pavasarim, kad plosās vīrusi un cilvēka organismā trūkst vitamīnu.

Lai ķiploki atdotu no visas labvēlīgās vielas, tie pareizi jāpievieno ēdieniem. Kad vislabāk ir pievienot šo vitamīnu krātuvi ēdiena pagatavošanas laikā.

Foto: pixabay.com

Lai saglabātu ķiploku aromātu un labvēlīgo ietekmi uz veselību, to pievieno ēdieniem pēc noņemšanas no uguns un vairs netiek pakļauti termiskai apstrādei. Tad visas vērtīgās vielas paliks.

Turklāt saspiestos ķiplokus nepieciešams paturēt apmēram desmit minūtes. Tas aktivizē noderīga mikroelementa "alicīna" ražošanu, pirms tiek iznīcināti to veidojošie fermenti. Pēc šīs shēmas ēdienam pievienotie ķiploki iepriecinās ar savu neaprakstāmo aromātu un pikanto garšu.

Dzīvesstils

Lai arī kā mēs priecājamies par saviem telpaugiem tikai to jauko lapu dēļ, kad parādās ziedi un ienes telpās krāsu, tas ir kā nozīmīgs notikums. Taču daudzi istabas augi dara vairāk kā tikai piešķir skaistumu mājām.