Vienkāršas uzglabāšanas kļūdas, ko, iespējams, pieļauj ar neapstrādātu vistas gaļu

© Foto: pixabay.com

Rīkošanās ar neapstrādātu mājputnu gaļu ir gandrīz neizbēgama ēdiena gatavošanas sastāvdaļa neatkarīgi no tā, vai gatavojat ceptus vistas spārnus vai gatavojat vistas gaļu nedēļai.

Uzglabāt to neapstrādātā veidā var būt biedējošs uzdevums, jo vistas gaļai ir augsts pārtikas izraisītu slimību risks, ko bieži izraisa salmonella. Bet, ja vien zināt izplatītākās kļūdas, no kurām jāizvairās, lietojot neapstrādātu vistu, gaļu būs pilnīgi droši ēst. Vienkārši jāievēro daži pamatnoteikumi, raksta thetakeout.

Viena no vienkāršākajām kļūdām ir vistas uzglabāšana, labi neaizverot trauku vai maisiņu vai neatdalot neapstrādātu mājputnu gaļu no citiem pārtikas produktiem.

Lai nepieļautu šo kļūdu, jēla vistas gaļa ir jāizolē no citiem pārtikas produktiem brīdī, kad tā nonāk iepirkumu grozā, un, ja iespējams, ievietojiet to maisiņā. Arī jēlu gaļu un mājputnu gaļu iesaiņojiet atsevišķā maisiņā, kad atrodaties pie kases.

Kad esat mājās, vistas gaļa jāuzglabā hermētiskā traukā vai izturīgā plastmasas maisiņā. Glabājiet to vienā no ledusskapja aukstākajām daļām zemākā plauktā. Iespējams, ir vērts arī novietot zem produkta maisiņa šķīvi, lai nodrošinātu, ka šķidrums neizplūst un nepiesārņo apkārtējo pārtiku.

Var izraisīt saindēšanos ar pārtiku

Foto: pixabay.com

Savstarpēja kontaminācija ir galvenais pārtikas izraisītu slimību cēlonis. Tātad, ja neapstrādāta vistas gaļa nav pareizi noslēgta un daļa sulas nonāk saskarē ar ēšanai gatavu pārtiku, piemēram, augļiem vai salātiem, baktērijas var izplatīties, potenciāli izraisot saindēšanos ar pārtiku. Tāpēc arī jēlu vistu labāk uzglabāt ledusskapja apakšējā plauktā, lai noplūdes minimāli nonāktu saskarē ar citiem pārtikas produktiem.

Pārliecinieties, vai ledusskapis ir pietiekami auksts — tam jābūt 4,50 C. Un, ja neplāno ēst neapstrādātu vistu vienas vai divu dienu laikā, vislabāk to iesaldēt. Pārliecinieties, ka sasaldējat vistu pareizi, lai izvairītos no saldētavas apdegumiem, atkal uzglabājiet to noslēgtā maisiņā un gaļu pareizi atkausējiet.

Savstarpējs piesārņojums var rasties arī gatavojot vai griežot vistu, tāpēc ir ieteicams nodalīt jēlas gaļas smalcināšanas dēli. Tādā veidā to glabājat atsevišķi no svaigiem produktiem, piemēram, dārzeņiem vai augļiem.

Foto: pixabay.com

Tāpat nav ieteicams atkārtoti izmantot gatavošanas piederumus, kas ir nonākuši saskarē ar neapstrādātu vistu pirms to mazgāšanas. Jāatceras, ka mājputni jāglabā noslēgti un atsevišķi no citiem ēdieniem, un maltīte, ko baudīt, būs droša.

Dzīvesstils

Izmēģiniet potētus tomātu stādus! Šie rūpīgi izstrādātie un augsti produktīvie augi ir daudz priekšā spēka un ražas ziņā. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku mazām ķiršu tomātu šķirnēm, parastiem salātu tomātiem vai milzīgiem, gaļīgiem tomātiem, šeit ir viss, kas jāzina par potētajiem tomātiem un to, kā no tiem gūt maksimālu labumu.